Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, asgari ücrete yapılan yüzde 6 oranındaki (104 TL) zammın çalışanlarla dalga geçme anlamına geldiğini savundu.

Özyiğit açıklamasında,  devlet ile işveren kesimlerinin yine “sefalet ücretinde” anlaştığını kaydetti.

Asgari ücrete yapılan artışı “emek düşmanlığı” olarak niteleyen Özyiğit, “belirli kesimlere milyonlarca vergi affı getirildiği, Başbakan'ın özel ziyarete devlet kasasından kalabalık bir ekiple gittiği, devlet olanaklarının har vurup harman savrulduğu koşullarda” asgari ücretliye verilen artışın komik olduğunu kaydetti.

Yapılan artışın kamu ve özelde çalışan kesimin ihtiyaçlarını karşılamadan çok uzak olduğunu belirten Özyiğit, “Eğer bir tarafta yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veren bir çalışan kesim, diğer tarafta ise gerçek anlamda iyileştirici bir asgari ücret artışı yapılması durumunda kepenklerini kapatacağını iddia eden bir işveren kesimi ve kamu maliyesi varsa, bu bize ekonomik yapımızın çökmüş olduğunu göstermektedir" dedi.

Bu durumda yapılması gerekeni “ekonomik pastayı büyütme ve toplumun tüm kesimlerine daha adaletli dağıtma” olarak ifade eden  Özyiğit, “Bunun da yolları bellidir. Devlet vergi denetçiliği ve tahsilatını gerçek anlamda yerine getirmeli, yolsuzlukların önüne geçmeli, kamu verimliliğini artırmalı, yatırım alanları ve kaynaklarında akılcı planlamalar yapıp insanlarına sunmalıdır” diye ekledi.