TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “haksız rekabetle karşı karşıya olan özel televizyonların sorunlarını çözmek devletin görevidir” dedi 

Kuzey Kıbrıs’ta yayın yapan özel televizyonlar içten ve dıştan gelen haksız rekabet karşısında güçlükle ayakta kalırken Haziran 2016 tarihinde haksız rekabetten oluşan kayıplarına karşın devlet tarafından verilen tazminatın da kesilmesi söz konusu. Özel televizyonların sorunlarını ele alan Star Kıbrıs, yazı dizisine devam ediyor. Özel televizyonların çok sesliliği ülkeye kazandırdığını ifade eden Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “haksız rekabetle karşı karşıya olan özel televizyonların sorunlarını çözmek devletin görevidir” dedi. 

Cemal Özyiğit, özel televizyonlar sayesinde çok sesliliğin arttığını ve muhalif seslerin daha çok duyulmaya başladığını ifade ederek, devlet tekelini bozan, tarafsız yayıncılığı başlatan ve demokrasinin gerekliliği olan özel televizyonların yaşatılması gerektiğini dile getirdi. Özyiğit, her kesimin sesini daha çok duyurabilmesi için gerekli olan özel televizyonların sorunlarının devlet tarafından ele alınarak çözüme kavuşturulması gerektiğine vurgu yaptı. 

DEVLETE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR 

Ülkemizde neredeyse her yerde ithal ürünler satıldığını, bu ürünlerin reklamlarının Türkiye televizyonlarından yayımlandığını kaydeden Özyiğit, bu televizyonların KKTC’de izleniyor olmasından dolayı, ithal ürünleri satanların yerel televizyonlarımıza reklam verme gereği duymadığını söyledi. 

Özyiğit, bu durumun haksız rekabete neden olduğunu dile getirerek, devletin ilgili birimlerinin bu konuya eğilerek düzenleme yapması gerektiğini vurguladı. Özyiğit, “Özel televizyonların karşı karşıya kaldığı haksız rekabete karşı devletin önlem alması gerekiyor. Bu konuda devlete önemli görevler düşüyor. Özel televizyonların yaşaması için desteklenecekleri bir formül üretilmesi şarttır. 

Televizyonlarımızın yaşaması için ve uydudaki varlıklarını sürdürebilmeleri için tedbir almak kaçınılmaz hale gelmiştir” şeklinde konuştu. 

BİR SES, BİR SOLUK İÇİN CAN ATIYORLAR 

Özyiğit, özel televizyonlara haksız rekabetten dolayı oluşan kayıplarına karşın verilen uydu kirasının bir kısmının kesilmesi halinde çok daha zor duruma düşeceklerini dile getirdi. 

Özyiğit, “Yurt dışındaki insanlarımız, vatanlarından bir ses bir soluk veya bir görüntü izlemek için can atıyorlar. Bu insanlarımızla iletişim aracımız olan televizyonlarımızın uydudaki varlığını koruması için devlete çok önemli görevler düşüyor” dedi. Özyiğit, ülkemizde tüm yayın kuruluşlarına ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.