Deniz Abidin

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Mustafa Emiroğluları ve Mehmet Çakıcı'nın partiden istifasının ardından partide yaşanan gelişmeleri Yeni Bakış'a değerlendirdi. Özyiğit, "TDP emin adımlarla ilerliyor"diyerek, Mağusa Eski İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları ile ilgili bir süre önce parti tüzüğüne aykırı bazı davranışlarının tespit edildiğini belirtti ve Emiroğluları'nın yüksek disiplin kuruluna sevk edildiğini kaydetti. Yüksek disiplin kurulunun araştırdığını ve 55 suçlamanın 52’nden Mustafa Emiroğluları'nı suçlu bulduğunu ifade eden Özyiğit, bu gelişmenin ardından Emiroğluları'nın bir yıllığına partiden ihraç edildiğini söyledi.

"TKP bütün kadrosuyla bizdedir"

Özyiğit, Mustafa Emiroğluları'nın disiplin kuruluna sevkedildiği andan itibaren Mehmet Çakıcı'nın gazete ve televizyonları gezerek, partide kriz varmış imajı yaratmaya çalıştıklarını kaydetti. Amacın yüksek disiplin kurulunu baskı altına almak olduğunu belirten Özyiğit, şimdi ise Toplumcu Kurtuluş Partisi'ni kurmaktan bahsedildiğini söyledi. Özyiğit, TKP'nin bütün kadrolarıyla TDP içinde olduğunu belirtti.

"Parti içinde bir kriz yok"

Özyiğit, Mehmet Çakıcı'nın partiden istifa etmesini gerektirecek bir neden göremediklerine dikkat çekerek, şöyle devam etti, "Biz Sayın Çakıcı'ya da sorduk. Sorun Başkanlık sorunu mu? Diye. Çakıcı, Mustafa Emiroğluları'nın disiplin olayını tamamen parti içinde bir kriz var imajına dönüştürmeye çalıştı. TDP içinde bir kriz yoktur. Dolayısıyla sorun Başkanlık ise bunun yeri belli. Biz bir yıl önce kurultaya gittik. Ben kurultyada ilk defa seçilmiş başkanım. Daha bir yıl dolmadan parti içinde bir krizin olması için çok ciddi sorunların olması gerekir. 3 yıl önce  parti 28 yıl sonra Lefkoşa Belediyesi'ni geri aldı. Sayın Akıncı'nın Cumhurbaşkanı seçilmesinde TDP'nin çok büyük katkısı ve emeği var. Kısacası iki tane seçim başarısı geçirdik. Biz üçüncü seçimi beklemeye koyulduk. İlk fırsatta bu partinin üçüncü seçimde Meclis'te daha güçlü temsil edilmesini hedefliyoruz. Parti içinde krizi yaratan Mehmet Çakıcı ve birkaç kişidir. Öyle anlaşıldı ki ben merkezli bir hareket oluşturdular. Biz sorun varsa gelin içerde konuşalım dedik ancak onlar ekranlarda ve basında konuşmayı, partiye saldırmayı  tercih ettiler. Biz partiye bugüne kadar olan emekleri için teşekkür ediyoruz"