Tuğçe Ülkü Aydın

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, sorunları konuşmak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) ziyaret etti.

ÖZYİĞİT

Ziyarette ilk sözü alan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkeye barış gelmesi, sivil ve demokratik bir yaşam, iyi bir eğitim için KTÖS’le uzun yıllar birlikte çalıştıklarına dikkat çekerek, sorunları konuşmak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla KTÖS’ü ziyaret ettiklerini söyledi.

Avrupa Vatandaşlık ödülü alan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’i kutlayan Özyiğit, ödülün önemine dikkat çekti ve bunun toplumda yaygınlaşmasını temenni etti.

Şener Elcil’e bu konuda yapılan saldırı ve eleştirileri de şiddetle kınayan Özyiğit, Elcil’in inandığı değerler uğruna mücadeleye devam edeceğine inanç belirtti.

Eğitimde yaşanan sorunlara da değinen Cemal Özyiğit, ilgililerin eğitim konusunda yaptığı tespitlerin siyasi olarak değer bulmadığı, bu sebeple de sorunların çözülemediği görüşünü dile getirdi.

Eğitimi yönetenlerin, yaz tatilini çok iyi değerlendirmesi, okullar kapanır kapanmaz, yapılacak tadilatlara başlanması gerektiğini vurgulayan Özyiğit, tadilatlar devam ettiği için Bayraktar Ortaokulu’nun açılamadığını, birçok okulda ise eğitim yılına tadilatlar sürerken başlandığını söyledi.

Nakiller konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Özyiğit, devlet okullarına gereken önemin verilmediğini savundu.

Ülkenin eğitim adası olacağı söylenirken, eğitimin kalitesinin değil, yurt dışından kaç öğrenci geleceğinin hesaplandığı görüşünü dile getiren Özyiğit, yurt dışından gelen öğrencilerin ülkenin birer fahri temsilcisi oldukları ve ülkelerine ne tür bir geri bildirimle gideceklerinin düşünülmediğini ileri sürdü.

Özyiğit, devletin kendi kurumlarına ilgi göstererek, eksikliklerini gidermesini ve okulların artık sorunsuz açılmasını beklediklerini dile getirerek, ülke insanın kaliteli eğitimi hak ettiğini  vurguladı.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şenel Elcil de, TDP’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TDP ile görüş alışverişi ve eğitimin sorunlarının basın önünde konuşulmasının önemine değindi.

Avrupa Vatandaşlık ödülünü bütün Kıbrıslılar adına aldığını söyleyen Elcil, mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılının her yıl olduğu gibi sorunlarla açıldığını dile getiren Elcil, eğitimde geçmişte var olan sorunların tekrarlandığını, sorunların ise eğitime ayrılan bütçenin yetersiz kalması nedeniyle yaşandığını kaydetti.

Eğitime ayrılan bütçenin büyük bir bölümünün özel okullar için kullanıldığını ileri süren Elcil, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın kadrosunda planlama, programlama konusunda sıkıntılar olduğunu söyledi.

Öğretmen nakilleri, öğretmen eksiklikleri, okullardaki altyapı eksiklikleri gibi sorunlara değinen Elcil, denetim, teftiş, değerlendirme konularında da eksiklikler olduğunu, okulların denetiminin 1 yıldır yapılmadığını dile getirdi.

Elcil, sorunların biriktikçe içinden çıkılmaz bir hale geldiğine işaret ederek, sorunların aşılabilmesi için özveri ve planlamaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Elcil, mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.