Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Ulusal Birlik Partisi (CTP-UBP) koalisyon hükümetinin, toplumun geleceğini etkileyecek kararları, toplumdan uzak, kapalı kapılar arkasında almayı alışkanlık haline getirdiğini savundu.

Su konusunda yapılan çalışmalar ile anlaşma metinlerinin aylarca toplumdan gizlendiğini, hatta, yapılan anlaşmanın bile imzalar atıldıktan sonra açıklandığını belirten Özyiğit, “aynı tutumun şimdi de Ekonomik Protokol konusunda yaşandığını” kaydetti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, toplumun geleceğine olumlu veya olumsuz olarak yön verecek olan ekonomik protokolün içeriğinden Meclis'in, siyasi partilerin, sendikaların haberi olmadığını,  örgütlerden aylar öncesinden görüş alınmasına rağmen, ne geri dönüş yapıldığını, ne de alınan görüşlerin dikkate alınıp alınmadığının bilindiğini belirten Özyiğit, "Ben yaparım olur" mantığının topluma ve örgütlere yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu vurguladı.

Başbakan Ömer Kalyoncu'nun, Ekonomik Protokol üzerine aylardır çalışma yapıldığını, önerilerin karşılıklı olarak sunulduğunu açıkladığını, bugün de bir ekibin konuyu görüşmek üzere Türkiye'ye gittiğini anımsatan Özyiğit, masada nelerin konuşulduğunun, hangi pazarlıkların yapıldığının mutlaka toplumla paylaşılması gerektiğini ifade ederek, olay bittikten sonra açıklanmasının bir manası olmayacağı uyarısında bulundu.

Ekonomik Protokolle birlikte elektriğin, telefonun, limanların özelleştirilmesinin gündeme geleceğini, “bunun bizzat hükümet partilerinin genel başkanları tarafından dile getirildiğini” belirten Özyiğit, "Toplumun özvarlıklarının elden çıkarılmasını öngören protokollerin içeriği niye toplumdan gizlenmektedir. Toplumun geleceğini belirleyecek süreçler, mutlaka toplumun iradesi doğrultusunda şekillenmelidir" dedi.

"ÖZELLEŞTİRMELER TOPLUM YARARINA DEĞİL"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ercan Havaalanı'nın özele devredilmesinin ardından fiyatların arttığını, DAÜ'de Üniversite Öncesi Kurumların özele devredilmesi sonrası hem fiyatların arttığını, hem de bazı öğretmenlerin işinden olduğunu anımsattı ve özelleştirmelerin bugüne kadar toplum yararına olmadığına dikkat çekti.

Ekonomik Protokolle birlikte şimdi de elektrik ile telefonun özelleşmesinin gündeme geleceğini belirten Özyiğit, 'Biz yönetemeyiz' anlayışını topluma karşı yapılan saygısızlık olarak gördüklerini, bu anlayışın inşa edilmekte olan toplumsal özgüvene de darbe vurduğu uyarısında bulundu.