Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığındaki Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) heyeti, dün Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) temsilcileri ile bir araya gelerek son dönemlerde üniversite bünyesinde çalışanlarla ilgili yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı ve görüşlerini açıkladı. 

Konuyla ilgili açıklama yapmadan önce ilgili tarafların görüşlerini birebir dinlemek istediklerini kaydeden Özyiğit, şimdiye dek birçok çalışanla görüştüklerini, ziyareti de bu amaçla gerçekleştirdiklerini belirtti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre Özyiğit, emeğin, üretimin karşılığının verilmemesinin hiçbir mazereti olamayacağını, ülkede birçok sektörde çalışma şartlarında ciddi sorunlar yaşandığını, denetleme yapması gereken kurumların görevini yerine getirmediğini kaydetti.

GAÜ'de maaş ve yatırımlarla ilgili sorunlara değinen Özyiğit, "Bu durum her ne şart altında olursa olsun kabul edilmezdir. Çalışanların mağduriyetleri en kısa zamanda giderilmeli, çalışma şartları düzeltilmelidir" dedi.

Sorunun GAÜ ile sınırlı olduğunu düşünmenin “buzdağının altını gözden kaçırmak” olacağını savunan Özyiğit, "Ülkede birçok işyerinde İş Yasası ihlal ediliyor ve bunun denetim ile yaptırımı olmuyorsa, buradaki esas sorumlu Çalışma Bakanı ile bakanlığa bağlı ilgili dairelerdir" ifadesini kullandı.

Özyiğit, yaşanan olayların, özel sektörde sendikalaşmanın önem ve aciliyetini bir kez daha ortaya çıkardığını da kaydetti.