Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Türkiye’den gelecek olan suyun yönetiminin yerel yönetimler ve devletin ilgili birimleri tarafından yapılması gerektiğini, bu çerçevede Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu’nun suyun belediyeler tarafından yönetilmesi kararını desteklediklerini, uzmanlara hazırlatılan projeye de destek verdiklerini söyledi.

“Türkiye’den gelecek suyu biz yönetemeyiz” ifadelerini doğru bulmadıklarını kaydeden Özyiğit, “Suyu yönetecek insanımız da, potansiyelimiz de vardır” dedi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Belediyeler Birliği’nden bir heyeti kabul etti.

TDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmede, Belediyeler Birliği, Türkiye’den gelecek su konusunda hazırladığı projeyi TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e takdim etti. Görüşmede ayrıca, hazırlanan projeye yönelik sinevizyon desteği ile bir de sunum yapıldı.

BENLİ

Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli görüşmenin başında yaptığı konuşmada, su ve havanın hayatın iki vazgeçilmezi olduğunu söyledi.

Benli, Türkiye’den gelecek olan suyun tetiklemesiyle de suyun daha iyi yönetilmesinin gündeme geldiğini, bu çerçevede Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu’nun suyun belediyeler tarafından yönetilmesine yönelik bir karar ürettiğini kaydetti.

Alınan karar doğrultusunda Belediyeler Birliği olarak alanında uzman kişilerle bir çalışma yaparak, içme, kullanma ve atık suyla ilgili katılımcılık süreçlerinden de geçen bir yönetim planı hazırladıklarını belirten Benli, “Bu projeyi toplumun tüm kesimleri ile paylaşmak istiyoruz. Sivil toplum örgütleri ile siyasi partilere başlattığımız ziyaretler çerçevesinde bugün de TDP’yi ziyaret etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Belediyeler Birliği olarak, TDP’den bu konuda destek talebinde bulunduklarını belirten Benli, projenin geliştirilmesi adına eleştirilere de açık olduklarını söyledi.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de yaptığı konuşmada, suyun hayat olduğunu, özellikle kuraklık yaşayan bir ülke olunması nedeniyle çok daha önemli olduğunu söyledi.

İçilebilir ve kullanım suyunda çok ciddi sıkıntılar olduğunu, mutlaka daha kaliteli suya ihtiyaç duyulduğunu belirten Özyiğit, suyun verimli kullanılarak bir damlasının bile heba edilmemesinin önemine dikkat çekti.

Ülkeye su getirilmesi konusunda Türkiye’nin elini taşın altına koyduğunu, ancak, suyun yönetilmesi konusunda hassas olduklarını belirten Özyiğit, suyun yönetilmesinin devlet-yerel yönetimler işbirliğinde yapılabileceğini kaydetti ve “Mevcut yapı bu işin altından kalkamaz, gelsin birileri yönetsin mantığına kesinlikle karşıyız” dedi.

Belediyeler Birliği’nin yaptığı çalışmayı takdirle karşıladıklarını ve son derece önemli bulduklarını söyleyen Özyiğit, ”TDP olarak suyun yönetim ve denetimini yerel yönetimler ve devletin ilgili birimlerinin birlikte yapması görüşündeyiz. Bu doğrultuda atılacak adımları destekleme ve katkı koymaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Özyiğit, yerel yönetimlerin de suyun dikkatli kullanılarak heba olmaması konusunda gereken hassasiyetleri ve sorumluluğu göstereceklerine inanç belirtti.