TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit yaptığı yazılı açıklamada, hükümet partilerinin ve her bakanlığın kendi başına buyruk bir politika izlediklerini ileri sürerek, “Limanların özelleştirilmesi düşüncesine hükümetin büyük ortağı CTP’nin onayı var mıdır? Yoksa her bakanlık kendi kafasına göre politika mı yürütmektedir. Sayın Başbakan bu konuda mutlaka açıklama yapmalıdır” dedi.

“Stratejik kurumların özelleştirilmesini kabul etmediklerini, üstelik halkın kurumlarının özelleştirme adı altında peş keş çekilmesine asla onay vermediklerini” belirten Özyiğit, Kıbrıs Türk Hava Yolları,  Doğu Akdeniz Koleji-İlkokulu  ve  Ercan Havaalanı örneklerinde kaybedenin hep halk olduğunu savundu.

Bayındırlık ve  Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy'un, limanların özelleştirileceği, öncelikli olarak da Mağusa Limanı’nın özelleştirileceği yönündeki açıklamasını değerlendiren Özyiğit, Taçoy’un bu açıklamasının topluma rağmen “biz bildiğimizi okuruz” anlamına geldiğini iddia etti.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, Kıbrıs müzakere sürecinin başladığı, güven yaratıcı önlemeler konusunda somut adımların atıldığı ve bu çerçevede kapalı Maraş’ın BM gözetiminde açılmasına karşılık, Mağusa Limanı’nın serbest ticarete, Ercan Havaalanı’nın da uluslararası trafiğe açılması gündemde iken, Mağusa Limanı’nın özelleştirilmesinin gündeme gelmesinin manidar olduğunu vurguladı.

Bu kadar önemli ve stratejik bir yerin özelleştirilmesinin, üstelik kapsamlı çözüm müzakerelerinin olumlu bir havada sürdüğü bir ortamda gündeme getirilmesinin arkasında yatan düşüncenin mutlaka irdelenmesi gerektiğini belirten Özyiğit,  “Halkın kurumlarını peş keş çekmek kimsenin haddine değildir. TDP olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.