Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler/Demokrat Parti-Ulusal Güçler (CTP-BG/DP-UG) hükümetinin karar ve uygulamaları ile halkı kamplara böldüğünü, adalet duygusunu yok ettiğini savundu.

Özel sektör çalışanları, kamu görevlileri, emekliler, esnaf ve üretici kesimlerin çok ciddi sorunlarla boğuştuğunu, “sorunlara çare üretmesi gereken hükümetin ise siyasi atama, yandaşlara çıkar sağlama ve partizanca istihdamdan başka bir şey yapmadığını” öne süren Özyiğit, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gerçekleştirilen sınavsız-münhalsız “yüzlerce” istihdam ile kırsal kesim arsa dağıtımlarını buna örnek gösterdi.

“Bu ülkede istihdam ihtiyacı niye hep seçimler öncesine denk gelir, niye ihtiyaç olduğu zaman istihdam yapılmaz da hep seçimler öncesi yapılır?” diye soran Özyiğit, geçmişte UBP’nin bu tür yanlış uygulamalarından şikayetçi olan CTP-BG ile DP-UG’nin şimdi tıpkı UBP hükümetleri gibi davranarak, aynı yanlışı yaptıklarını iddia etti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Özyiğit, özel bir televizyon programına konuk olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri, hükümet icraatları ve son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

“DÖVİZDEKİ YÜKSELİŞ CAN YAKIYOR”

Konuşmasının başında özellikle son günlerde yükselen döviz konusuna değinen Özyiğit, Türk Lirası’nın döviz karşısında değer yitirmesinden dolayı özellikle asgari ücretle çalışanlar ile dar ve sabit gelirli vatandaşların gelirlerinde azalma yaşandığını, dövizle borçlanan kişilerin de zorda kaldıklarını belirtti. Dövizin artmasının vatandaşların alım gücünün düşmesine neden olduğunu, ayrıca mutfaktaki yangının da tavan yaptığını belirten Özyiğit, hükümeti biran önce önlem almaya çağırdı.

“AKÇA’NIN AÇIKLAMALARI…”

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın son açıklamalarını da değerlendiren Özyiğit, Akça’nın kendini hükümet yerine koyarak açıklama yaptığını iddia ederek, bunun doğru bir davranış olmadığını söyledi. Akça’nın ülke ekonomisine yönelik açıklamalarının Kuzey Kıbrıs’ın içişlerine yönelik bir nevi müdahale olduğunu savunan Özyiğit, bu tür açıklamaları yapmanın hükümetlerin görevi olduğunu belirtti ve Akça’yı asli görevini bilerek hareket etmeye davet etti.

“HÜKÜMET SINIFTA KALDI”

Bir soru üzerine CTP-BG/DP-UG Hükümeti’nin icraatlarını da değerlendiren Özyiğit, hükümetin 1.5 yıllık dönemde toplum yararına elle tutulur bir icraatı olmadığını, sorunların arttığını, halkın alım gücünün düştüğünü, eylem yapmayan örgüt ve sendika kalmadığını savundu.

Özyiğit, sorunlara kalıcı çare üretmek yerine, günübirlik politikalar üreten ve sözler vererek tutmayan hükümetin sınıfta kaldığını iddia etti. 

“SÖZ TUTMAMA ŞAMPİYONU OLDULAR”

Özyiğit, toplumun ve sektörlerin sorunlarına çözüm üretmek için sözler veren ve bu şekilde hükümete gelen CTP-BG ile DP-UG’nin, verdikleri sözleri tutmadıkları gibi, hükümet programına dahi uymadıklarını öne sürdü. “Hükümet partilerinin Göç Yasası ile Ercan ihalesi konusunda izledikleri politikanın ikiyüzlülük olduğunu” savunan Özyiğit, “CTP, Göç Yasası’na karşı iken şimdi kaldırmamak için elinden geleni yaparken, DP de Ercan’ı geri almak biryana, ihaleye sahip çıktığı gibi, CAS şirketi de elden gitmek üzere” ifadelerini kullandı.

KTHY çalışanlarının intibak sorununu çözmek için Meclis’te ivediliği alınan tasarıyı ötelemek için Meclis Başkanı ile Başbakan’ın elinden geleni yaptığını iddia eden Özyiğit, “CTP, kendi milletvekillerinin tasarısına bile sahip çıkmadı” dedi.

“ANCAK 25 YIL SONRA”

“2011’den sonra kamuda işe giren kişilerin mağdur olmasına neden olan Göç Yasası’nı ortadan kaldırmaya niyeti olmayan hükümetin, verdiği 70-80 TL’lik artışla aradaki farkı kapatacağını iddia ettiğini” savunan Özyiğit, “Aradaki fark bu şekildeki uygulamalar ile ancak 25 yılda kapanır, hükümet halkı kandırmaya çalışmaktan artık vazgeçsin” dedi.

“SEÇİMİN GALİBİ AKINCI OLACAKTIR”

Bir başka soru üzerine 19 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren Özyiğit, seçimin galibinin bağımsız aday Mustafa Akıncı olacağını savundu. Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar her bölgeyi gezdiklerini ifade eden Özyiğit, “halkın verdiği mesajın, net bir şekilde bu seçimleri Akıncı’nın kazanacağı yönünde olduğu” görüşünü savundu.

Bağımsız aday Akıncı’nın ortaya koyduğu 4 maddelik çözüm odaklı siyaset, Türkiye ile sağlıklı ve kişilikli ilişki, tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı makamı ve toplumsal sorunlarda rehberlik edecek ve yol gösterecek bir Cumhurbaşkanlığı vizyonunu benimseyerek desteklediklerini belirten Özyiğit, “toplumun bu özellikleri taşıyan bir lidere ihtiyaç duyduğunu” kaydetti.

Özyiğit, “29 Haziran yerel seçimlerinin ülkedeki değişimin başlangıcı olduğunu, halkın bu değişimi 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sürdürmeye kararlı olduğunu” söyledi.