Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler/Demokrat Parti - Ulusal Güçler (CTP-BG/DP- UG) Koalisyon Hükümeti’ni, atama ve istihdamlarda partizanlık yapmakla suçladı.

Özyiğit yazılı açıklamasında, son aylarda yalnızca Kıb-Tek’e sınavsız, münhalsiz 150’ye yakın istihdam yapıladığını, seçim yasakları yaklaştıkça da istihdamların sürdüğünü iddia ederek, “CTP-DP Hükümeti Kıb-Tek’i adeta ‘arpalık’ gibi kullanıyor” dedi.

“Sınavsız ve münhalsiz istihdamlardaki yanlışlık bir yana CTP-BG Genel Sekreteri’nin istihdam edilen bu kişilerin kendi partilileri olduğunu açıkça deklare ettiğini” öne süren Özyiğit, “Bu nasıl bir siyasi anlayıştır. Siz, gece gündüz UBP hükümetlerini partizanlık ve adam kayırmacılık yaptığı için eleştireceksiniz, sonra da hükümete gelince aynısını yapacaksınız. Başkası yapınca yanlış, siz yapınca doğru olmaz” diye konuştu.

Kıb-Tek’te eğer gerçekten istihdam ihtiyacı varsa, bunun objektif bir şekilde usulüne uygun olarak yapılması; münhal ilan edilerek ve tarafsız bir yazılı sınavla işe alımların gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydeden Özyiğit, “Bu memlekette yalnızca CTP ile DP’li gençlerin değil, tüm gençlerin iş ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı. Özyiğit, “sınavsız-münhalsiz, adaletten yoksun bir şekilde” yapıldığını öne sürdüğü istihdamlara yönelik yetkili sendikanın da tepki koymasını beklediklerini ifade etti.

“ADIM ADIM ÖZELLEŞTİRME”

TDP Genel Başkanı Özyiğit, ekonomik programın UBP döneminde olduğu gibi CTP-BG/DP-UG Hükümeti döneminde aynen uygulandığını, Kıb-Tek konusunda da adım adım ‘özelleştirmeye’ doğru gidildiğini savundu.

“Seçim dönemlerinde söz verildiği gibi, kurumun ‘özerkleştirilmesi’ adına adımlar atılmadığını, tam tersine ‘özelleştirmeye’ hizmet eden icraatlarda bulunulduğunu” öne süren Özyiğit, “TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın son ziyaretinde de ekonomik paketin aynen uygulandığı bir kez daha teyit edilmiştir. Ekonomik program diğer unsurlar yanında Kıb-Tek’in özelleştirilmesini de öngörmektedir. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise,  programın uygulanmayacağına dair hiçbir açıklamada bulunmamış, dahası bu konuda Ankara’ya taahhütte bulunmuştur” iddialarına da yer verdi.

Özyiğit, elektrikte % 36’ya varan indirim yapıldığı söylenirken, kullanıcıların çok büyük bir bölümünün, yani dar ve sabit gelirli vatandaşların kullandığı ilk dilime yalnızca 1 kuruşluk indirim yapıldığına dikkat çekti ve “Halkın yanında olmak bu mudur?” diye sordu.

Özyiğit, “Zengin kesime ve daha fazla tüketene daha az, dar ve sabit gelirli vatandaşlara ise daha fazla indirim yapılması gerekirken, hükümet bunun tam tersini yaptı. Bu karar; hükümetin halkına, emekçi kesime, dar ve sabit gelirli vatandaşa bakış açısını da ortaya koydu” dedi.