Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ekonomik anlamda zor günler geçiren, büyük çoğunluğu hayatını borçlanarak idame ettirmeye çalışan toplumun, son günlerde dövizde meydana gelen yükseliş nedeniyle daha da fakirleştiğini, toplumunu korumak ve önlem almakla sorumlu olan Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler-Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP-BG—DPUG) Koalisyon Hükümeti’nin ise önlem almakta ‘aciz’ kaldığını savundu.

Türk lirasının döviz karşısında değer yitirmesinden dolayı özellikle asgari ücretle çalışanlar ile dar ve sabit gelirli vatandaşların gelirlerindeki reel azalmadan dolayı mutfaktaki yangının tavan yaptığını söyleyen Özyiğit, hükümete biran önce önlem alma çağrısı yaptı.

‘Komik’ denecek bir oranda artış alan kamu çalışanları yanında, özel sektör çalışanlarının da asgari ücret yeterli oranda artırılmadığı için maaş artışı alamadığını anımsatan Özyiğit, Hayat Pahalılığı endeksinin son altı aylık olarak 1.6 olarak belirlenmesi ile de emeklilerin de büyük mağduriyete ve zorluk yaşamalarına neden olunduğunu kaydetti.

Doların 2.18 olduğu dönemde hazırlanan 2015 mali yılı bütçesinin bugün dolar bazında %14 olarak küçüldüğünü belirten Özyiğit, Hükümetin ek bütçe hazırlayarak dolar bazında küçülen bütçeyi takviye etmesi gerektiğini vurguladı.

Eşel Mobil sisteminin yeniden uygulanması gerekliliğinin altını da çizen Özyiğit, aksi takdirde 2015 bütçesinde öngörülen yatırımlar yanında, değer yitiren Türk Lirasına paralel olarak tüm teşviklerin de küçüleceği ve zaten zorda olan kesimlerin daha da zora gireceği uyarısında bulundu.

“GÖÇ YASASI… ”

Asgari ücretli ve özel sektördeki dar ve sabit gelirli vatandaşların yanı sıra, gerek dövizdeki artış, gerekse de ekonomik bozukluğun etkilediği kesimlerin başında 2011 sonrasında kamuda işe girenlerin geldiğini belirten Özyiğit, ‘Emekçiden yanayım’ diyenlerin, icraatları ile emekçilerin değil, sermayenin yanında bir duruş sergilediklerini savundu ve elektrik fiyatlarında yapılan son düzenleme ile vergi affını örnek gösterdi.

Göç Yasasına karşı çıkan, sendikalarla sokakta eylem yapan CTP ile DP’nin bugün hükümette olduğunu ifade eden Özyiğit, “Emekten yanayım’ demek sözle olmuyor. Bunu icraata dökmezseniz inandırıcılığınız kalmadığı gibi, samimiyetiniz de sorgulanır” dedi.