TDP heyeti Beyarmudu köyünü ziyaret etti, bölgedeki vatandaşlarla buluştu, sorunları dinledi, çalışmaları aktardı.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, toplumun iradesine ve hukuka saygı göstermeyen UBP-DP Hükümeti'nin son dönemlerde aldığı karar ve uygulamaların sürekli olarak mahkemelik olduğunu belirterek, "Hükümet, toplumun iradesine ve hukuka saygılı olmayı öğrenmelidir" dedi.

Hükümetin, Girne 2. Bölge Emirnamesi, ihalesiz 2 Milyonluk makam aracı alımı, Muhaceret ve Seyrüsefer Affı, İthal Ürünlere fon kararı ile Çatalköy Belediyesi Halk Plajı konularında aldığı kararların hep davalık olduğunu, bazılarına ara emri alınırken yakın zamanda da diğerlerinin görüşüleceğini anımsatan Özyiğit, yaşanan bu gelişmelerin hükümetin yasa tanımaz ve vurdumduymaz tavrının sonucu olduğunu vurguladı. 
Genel Başkan Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Asım İdris, milletvekilleri Hüseyin Angolemli, Zeki Çeler, Mağusa İlçe Örgütü Başkan Vekili Ece Balcı ile bazı MYK ve PM üyeleri ile bölgedeki üye ve sempatizanların katıldığı etkinlikte, TDP'nin çalışmaları başta olmak üzere Kıbrıs konusu ve iç politikada yaşanan gelişmelere yönelik bilgiler aktarıldı, değerlendirmelerde bulunuldu.

"DERS ALINMIYOR"

Konuşmasında özellikle hükümetin icraatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Özyiğit, topluma sırtını dönen ve baskılarla, dayatmalarla işi götürmeye çalışan hükümet partilerinin, toplumsal değil, partisel ve zümresel menfaat peşinde olduklarını savundu.

Spor Koordinasyon Ofisi ile başlayan sürecin, emirname ve kararnamelerle devam ettirildiğini belirten Özyiğit, birçok konuda alınan kararların mahkemelik olmasından bile ders alınmadığını kaydetti.

TDP Başkanı Özyiğit, hukuka rağmen icraat yapmakta direnen hükümetin, sıra sektörlerin sorunlarını çözmeye gelince ortadan kaybolduğunu, eğitimden, sağlığa, üretim sektörüne kadar birçok alanda çok ciddi kaosun yaşandığını ifade etti.

Ekim sezonu gelmesine ve üreticilerin sıkıntılarını ısrarla gündeme getirmelerine rağmen sorunların çözümüne yönelik adım atılmadığını belirten Özyiğit, alacaklarını alamayan, borçlarını ise faizle ödemek zorunda bırakılan üreticilerin adeta kaderine terk edildiğini kaydetti.

"TOPLUM FAKİRLEŞİYOR"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, açıklanan resmi rakamların toplumun çok büyük çoğunluğunun gün geçtikçe fakirleştiğini, fakirleştikçe çareyi borçlanmada aradığını, ancak borçlarını ödemekte zorluk çeken kişi sayısının da arttığını gösterdiğini vurguladı.

Ülkede Gayrı Safi Milli Hasıla'nın son dokuz yılın en düşük rakamında olduğuna dikkat çeken Özyiğit, söz konusu rakamların, milli gelirde ciddi gerileme olduğu gibi, ülkedeki fakirleşmenin de göstergesi olduğunu kaydetti.  Özyiğit, toplumun büyük çoğunluğunun zaruri ihtiyaçları dışında tüketimini kısmak zorunda kalmasına rağmen, yine de geçim zorluğu yaşaması nedeniyle borçlanmak zorunda kaldığını belirtti.

KIBRIS KONUSU

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, New York'ta gerçekleştirilen zirve sonrasında, ne “çözüm kesin oluyor” havasına, ne de “bu iş asla olmaz” karamsarlığına kapılmamak gerektiğine dikkat çekti.

Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve yaşayabilir bir federal çözüme ulaşma yönündeki zemin ve gerekliliğinin halen sürdüğünü belirten Özyiğit, yıl sonuna kadar olan sürenin Kıbrıs'ın geleceği açısından belirleyici olacağını vurguladı.

Liderlerin muhtemelen 4 Ekim'den itibaren esaslı konulardaki anlaşmazlıkların en aza indirilmesine yönelik yoğun bir çalışma temposuna gireceklerini, ardından da güvenlik ve garantiler ile toprak başlıklarının beşli toplantıda ele alınması için zemin oluşturulmaya devam edileceğini kaydeden Özyiğit, net olarak ifade edilmese de ortada doğal bir takvim olduğunu belirtti.

Adil, dengeli, her iki toplumun da içselleştireceği bir çözümün önemine dikkat çeken Özyiğit, "Bir taraf kendi haklarını korumaya çalışırken, karşı tarafın da hakları olduğu göz ardı edilmemelidir. Bu şekilde yaklaşım gösterilmesi iki evet çıkması için çok ciddi bir zemin yaratacaktır" dedi.