Milletvekili Hüseyin Angolemli ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Görüş’le birlikte KTAMS’a giden Genel Başkan Özyiğit, KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan ve diğer yetkililerle görüştü.

TDP Genel Başkanı Özyiğit ziyarette yaptığı konuşmada, ülkenin çok zor ve çetin bir dönemden geçtiğini belirterek, hükümetin kendi programını uygulamadığını ve çalışanlara verdiği hiçbir sözü tutmadığını savundu.

“CTP-DP hükümetinin dayatma paketi uyguladığını” ileri süren Özyiğit, KTAMS’ın bir eylemde açtığı pankarta atıfta bulunarak, çalışanların daha fakirleştirilip, daha mutsuz edilerek göç yollarına zorlandığını, bu anlamda UBP’den alınan bayrağın daha ileriye taşıdığını iddia etti.

“Göç Yasası” olarak bilinen yasanın değiştirilmesi için ivedilik kararı alınmasına rağmen, hükümetin bir an önce yeni yasanın yürürlüğe girmesini engellediğini savunan Özyiğit, hükümetin gençlerin ülkesiyle bağlarını kopardığını, yurtdışındaki Kıbrıslı Türkler Adaya dönmeye çalışırken; hükümetin KKTC’dekileri de yurtdışına göndermeye çalıştığını öne sürdü.

“Göç Yasası”nın kaldırılması adına yapılan KTAMS’ın eylemlerine sonuna kadar destek verdiklerini kaydeden Özyiğit, kamudaki çalışma saatleri konusuna da değindi. Özyiğit, müdürlerin, müsteşarların personelin öğle arası kullanımının nasıl olacağını belirleyemediklerini, kamuda esas konuşulması gereken konunun “verimliliğin artırılması” olduğunu kaydetti.

KAPTAN

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan ise, Özyiğit’e verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, mücadelenin ortak olduğunu söyledi.

Kaptan, CTP ile DP’nin geçmişte kendileriyle birlikte eylem yaptığını hatırlatarak, şimdi hükümette olanların eylemleri halkın geleceğini karartan, anne-babaları çocuklarından ayıran Göç Yasasına muhalefet için değil koltuk için yaptığını iddia ederek, koltukların emanet olarak halk tarafından verildiğini söyledi.

Kaptan, halkın halen Bu Memleket Bizim Platformunun ruhunu taşıdığını ifade ederek, hükümet değiştiğinde değişen tek şeyin halkın daha fazla fakirleşmesi ve dünü arar pozisyona düşmesi olduğunu savundu.

Kaptan, verdikleri mücadelenin hem “Göç Yasası” ortadan kalkana kadar, hem de Kıbrıs sorununun çözümü için Cumhurbaşkanlığı makamına “gerçek bir lideri” oturtana kadar devam edeceğini ifade etti.

KTAMS Genel Başkanı Kaptan, kamudaki çalışma saatlerinin uzamasının da daha çok iş yapılacağı anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Hükümetin, üçlü kararname ile atananların beceriksizliğini çalışanlara yükleyerek sorunu çözmeye çalıştığını savunan KTAMS Genel Başkanı Kaptan, çalışanların ailelerine, çocuklarına ve onların sosyal yaşama katılımına ayıracağı vakte de ihtiyacı olduğunu hatırlattı.

Müdür müsteşar ve yöneticilerin çözemediği öğle arası sorununun çözümü için destek ve katkı yapmaya hazır olduklarını da belirten Kaptan, öğle arasının ulaşıma getireceği sıkıntıların da düşünülmesi gerektiğini, çalışma saatlerinin mevcut durumundan kaynaklanan aksaklıklar varsa bunların da diyalogla çözümüne katkı vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

ANGOLEMLİ

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli toplum için en olumlu kararların alınmasında sendikaların etkili olduğunu söyledi.

Angolemli “Göç Yasası” mağdurlarına kaynak aktarılması için Eşel Mobil’in ortadan kaldırıldığını savunarak, bu uygulamanın murat edilen hedefe varması için ancak 25 yıl geçmesi gerektiğini anlattı.

Hükümetin sendikalara kulak vermek ve “Göç Yasasını” kaldırmak zorunda olduğunu söyleyen Angolemli, kayıt dışı ekonomi ve vergi ödemeyenlere çıkarılan af sonucu ortaya çıkan bilançonun yüz milyonlarla ifade edildiğini, bunların sağlıklı bir düzene oturtulmasıyla faturanın çalışanlara kesilmesinin önüne geçileceğini kaydetti.

Sendikaların mücadelesine toplumun da destek olması gerektiğini söyleyen Angolemli, KTAMS’ın verdiği mücadeleyi takdirle karşıladığını da sözlerine ekledi.