Ülkedeki arazilerin ‘yatırım’ adı altında birilerine devredildiğini, Kalkınma Bankası üzerinden yıllarca krediler verildiğini, devlet olanaklarının yandaşlara peşkeş çekildiğini öne süren Özyiğit, “Bu ülkede ne yazık ki insan ve hizmet odaklı çalışma yapılmıyor. Birileri ‘ben bu koltuğa nasıl gelirim’, ‘bu koltukta ilelebet nasıl kalırım’ diye çalışma yapıyor” ifadesine yer verdi.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Ahmet Ulubay başkanlığındaki Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği heyetini kabul eden Özyiğit buradaki konuşmasında insan odaklı çalışmalar yapan derneklerin göz ardı edildiğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’nin bir takım sıkıntılar yaşadığını kaydeden Özyiğit, “Uluslararası alanda kabul ve değer gören Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği, maalesef kendi devletinden beklenen değeri görmüyor” dedi.

“DERNEĞİN SESİNİ DUYURABİLMESİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Yasal eksikliğin önemli bir konu olduğunu ve bunun giderilmesi için hazırlanacak yasa tasarısını Meclis’e sunmaya hazır olduklarını da söyleyen Özyiğit, derneğin sesinin duyurulması için de gerek Meclis, gerekse diğer platformlarda üzerlerine düşeni yapacaklarını vurguladı.

Ülkedeki ekonomik sıkıntıların artmasına paralel olarak ihtiyaçlı insan sayısının da arttığını belirten Özyiğit, “TDP olarak sıkıntıların aşılması için birlikte çalışmaya hazırız. Çünkü biz insanımızı ve ülkemizi seviyoruz. Genç-yaşlı herkesin hak ettiği değeri göreceği bir düzen arzu ediyor ve onun mücadelesini veriyoruz” dedi.