Toplumcu Demokrasi Partisi Genel başkanı Cemal Özyiğit, BRT’de yayınlanan Yeni Gün Haber’in konuğu olarak ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güney Kıbrıs’da Türklere yapılan saldırıları değerlendiren Özyiğit, “Irkçı faşist saldırı nerden gelirse gelsin biz buna şiddetle karşıyız” dedi.

Yaşanan saldırının pozitife dönüştürülmesinin önemine dikkati çeken Özyiğit, Rum ilerici gençlik örgütlerinin saldıryı kınayan barış yürüyüşünün bu yönde atılmış son derece önemli ve olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs’da herhangi bir olay olduğu zaman Kuzey’de birtakım güçlerin “ Rumlardan birşey olmaz Rumlar aynı” söylemlerinde bulunduğunu belirten Özyiğit herkesi aynı kefeye koymanın doğru olmayacağını kaydetti.

Rum Yönetimi’nin ELAM’cılara yönelik tedbirlerine ve sson yaşanan olaya ilişkin polis soruşturmasına da değinen Özyiğit, “4 öğrenci tutuklandı. Bunun arkası gelmeli ve sonuçlandırılmalı. Saldırın cezasız kalmaması gerekir” dedi.

Birlikte yaşam kültürünün geliştirilmesi için eğitimin önemli olduğunu ifade eden Özyiğit, eğitimindeki şöven unsurların karşılıklı olarak temzilenmesi için konunun müzaker masasında ele alınmasını istedi.

Özyiğit “Çözüme güden yolu güven yaratıcı önelmelerle destekleme eğitimin barışcıl, insancıl yanını öne çıkararak bu ülkede bu yaşamı birlikte kurgulayacağımızı gözeterek yeniden dizayın edilmesi, ve iki tarafın bir birini anlaması gerekiyor” dedi .