TDP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada Cemal Özyiğit, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştiren Eide’nin yaptığı temaslar sonrasındaki açıklamaların “olumlu, umut verici” olmasının yanında TDP’nin önerdiği görüşler “doğrultusunda” olduğunu da savundu.

Özyiğit, TDP’nin görüşmelerin yeniden başlamasıiçin, eş zamanlı olarak, 6 Nisan’a kadar olan Türk Sismik Araştırma gemisi için yayımlanan seyir duyurusu Navtex’in, yenilenmemesini veKıbrıs Rum Yönetiminin tüm sondaj çalışmalarını durdurmasını önerdiğini belirtti.

Özyiğit, “Ancak bunun sözde kalmaması ve mutlaka görüşme masasının oluşturulması gerekmektedir. 19 Nisan’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce başlaması muhtemel görüşmelerin, yalnızca şov amaçlı olmaması ve 11 Şubat tarihli ortak açıklama metnindeki ilkeler çerçevesinde olması, en büyük beklentimizdir” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra da Cumhurbaşkanı’nın müzakere sürecine ivme katmasını temenni ettiklerini belirten Özyiğit, müzakereleri sonuca ulaştırmanın, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların ortak çıkarlarına uygun ve kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu belirtti.