Arzu Köprülü

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin temsilcileriyle yeni müzakere dönemiyle ilgili yaklaşık 1 buçuk saatlik görüşme yaptı.

Siyasi parti temsilcileri Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşmenin çıkışında basına açıklamalarda bulundu.

ÖZYİĞİT: “KISA SÜREDE SONUÇ ALMAK MÜMKÜN YETER Kİ İRADE ORTAYA KONSUN”

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkan Cemal Özyiğit ise, müzakerelerin kaldığı yerden yeniden başlaması için yoğun bir uğraş verildiğini, maalesef Rum tarafında ırkçı şoven güçlerin bir plebisitin tarihini yeniden anma girişimi nedeniyle 2 aylık zaman kaybedildiğini söyledi.

Özyiğit, “Geri kalan süre boşa heba edilmesin.  Kısa sürede sonuç almak mümkün yeter ki irade ortaya konsun” diyerek, bu çerçevede Cumhurbaşkanı’nın her zaman müzakereler durma noktasına geldiği an bile, irade ortaya koyduğunu, “karar bertaraf edildiği an biz müzakerelere hazırız” dediğini anımsattı.

İki taraftan bazı kesimlerin bu yaşananları Türkiye’de yapılacak referandumla ilişkilendirmeye çalıştığını ifade eden Özyiğit, yarın başlayacak müzakerelerin de bunun doğru olmadığının açık kanıtı olduğunu belirtti.

TDP olarak Cumhurbaşkanı’na ve ekibine inanıp güvendiklerini vurgulayan Özyiğit, “Zaten konuşulmadık hiçbir yanı kalmayan müzakerelerin artık Cenevre’de kaldığı yerden başlaması önemli” dedi.

Özyiğit, Anastasiadis’e de çağrı yaparak, “Seçim kaygılarını bir kenara bırakarak siz de Akıncı’yla birlikte bu tarihi dönemeci başarıyla noktalamak için etkin bir tavır ortaya koyun güçlü bir iradeyle bu süreci çözümle taçlandırın” dedi.