Toplumcu Demokrasi Partisi Başkanı (TDP) Cemal Özyiğit, yanlış yönetim nedeniyle ekonomik sıkıntıya giren kurumlarda faturanın çalışan ve halka kesilerek, özelleştirmeye gidildiğine işaret ederek, “Kurumları kötü yöneterek, bu noktaya getirenlerin hesap vermesi gerekiyor” dedi.

TDP Başkanı Özyiğit, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı ile Türk-Sen’e bağlı Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Umut Öksüzoğlu’nu kabul etti.
Cemal Özyiğit, konuşmasında, müzakerelerin devam ettiğini ve barışa ulaşmak için çalışmak gerektiğini ancak ülkede de hukuk üstünlüğünün sağlanması, ülkenin kendi kurumlarını kendisinin yönetmesi ve insanca bir düzen kurulması gerektiğini söyledi.

Kurumların yanlış yönetim nedeniyle ekonomik sıkıntıya girdiğini, sonra da faturanın çalışan ve halka kesilerek, özelleştirmeye gidildiğini kaydeden Özyiğit, kurumları kötü yöneterek, bu noktaya getirenlerin hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

KTHY kapatıldıktan sonra bilet fiyatlarının arttığını, bunun özelleştirmenin yarattığı sonuçlara örnek olduğunu söyleyen Özyiğit, “Kurumlarımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

Hükümete özelleştirme planlarıyla ilgili eleştirilerde bulunan Özyiğit, kurumların, çalışanların da söz sahibi olduğu, özerk ve demokratik şekilde yönetilen bir yapıya kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

Özyiğit, olası bir anlaşmada KKTC’nin ortaklık devletine kendi kurumlarıyla gitmesi gerektiğinin de altını çizdi.

BIÇAKLI: “ÖZELLEŞTİRME YERİNE ÖZERKLEŞTİRMEYE GİDİLMELİ”

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı ziyarette yaptığı konuşmada, ülkedeki kurumların, önce sıkıntıya sokulup, sonra da sıkıntıya girdi denilerek özelleştirmesine karşı olduklarını kaydetti.

Türk-Sen’e bağlı olsun ya da olmasın tüm sendikalara sahip çıktıklarını dile getiren Bıçaklı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun özelleştirilmesine de karşı olduklarını anlattı.

Özelleştirmeyi toplumun malını peşkeş çekme olarak tanımlayan Bıçaklı, hükümette kim olursa olsun özelleştirme niyetinde olan herkese karşı çıkacaklarını dile getirdi.

Özelleştirme yerine özerkleştirmeye gidilmesi gerektiğini kaydeden Bıçaklı, “Siyasiler ellerini bu kurumların üzerinden çekmelidir” diye konuştu.

Bıçaklı, Kıb-Tek’i “işi bilen”lerin yönetmesi ve istisnasız herkesin kullandığı elektriğin parasını ödemesi gerektiğini vurguladı.

ÖKSÜZOĞLU: “ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞIYIZ”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Umut Öksüzoğlu ise konuşmasında hükümeti eleştirdi. Gelmiş geçmiş hükümetlerin birbirinden farklı olmadığını söyleyen Öksüzoğlu Kıb-Tek’in özelleştirilmesine karşı olduklarını anlattı.

Öksüzoğlu, bu konuları görüşmek üzere muhalefet temsilcilerine ziyaretlerde bulunduklarını ifade etti.