Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnisiyatifi”ni kabul etti.

İnsiyatif sözcüsü Çağan Korkmazer kabulde yaptığı konuşmada, eczaneler arasında 350 metre mesafe bırakılması zorunluluğu getiren Eczacılık Tüzüğü’nden muaf tutulmak istediklerini kaydetti.

Tüzükten muaf tutulmamaları halinde gelecekte büyük mağduriyet yaşayacaklarına inandıklarını anlatan Korkmazer, sadece kendilerinin muaf tutulmalarını istediklerini, daha sonra Tüzüğün yürürlüğe girmesine karşı olmadıklarını ifade etti.

ÖZYİĞİT

TDP Başkanı Özyiğit ise konuşmasında, tüzük hazırlanırken öğrencilere danışılması gerektiğini kaydetti ve yaşananların ülkedeki plansızlıktan kaynaklandığını belirtti” şeklindeki ilk cümlenin “TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise konuşmasında, eczacılık öğrencilerinin yaşamakta oldukları sorunun genel anlamda ülke genelinde hakim olan plansızlıktan kaynaklandığını söyledi. Özyiğit, bu sorunun aşılması için tarafların bir araya gelerek ortak bir zeminde anlaşmaları gerektiğini kaydetti”