TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, KTHY binası önünde çadır eylemi başlatan KTHY mağdurlarını ziyaret ederek onlardan son gelişmelerle ilgili bilgiler alan Özyiğit, sorunun ivedi çözümü ve mağduriyetin giderilmesi konusunda hükümete çağrıda bulundu.

Bir yıldır görevde olan CTP-DP hükümetinin sorunları çözmek bir yana yeni sorunlar yaratmak için elinden geleni yaptığını öne süren Özyiğit, ülkedeki sektörlerin sorunlarını dinlemeyen, çözmek için çaba sarf etmeyen hükümetin var mı yok mu belli olmadığını savundu. Özyiğit, CTP ile DP’nin hükümet programlarına bile sahip çıkmadığını iddia etti.

Özyiğit, “KTHY, bilgisiz, beceriksiz ve basiretsiz yöneticiler tarafından bilerek ve isteyerek batırıldı ve peşkeş çekildi, çalışanlar aylarca sokağa atıldı. 2010’daki Cumhurbaşkanlığı seçimi uğruna KTHY çalışanları ikinci kez mağdur edildi. Ercan’ın özelleştirilmesiyle birlikte de CAS’ın varlığı yokluğu tartışılır hale geldi ve çalışanlar üçüncü kez mağdur edildi” dedi.

CTP-DP Hükümeti’nin CAS konusunda en başından beri gerekeni yapmadığını ve yanlışlarla dolu bir süreç yaşandığını savunan Özyiğit, ortada yine büyük bir mağduriyet olduğunu belirtti.

Mağdur kişiler arasında 20 yıllık çalışanlar olduğunu belirten Özyiğit, kendilerine dikte edilen şartları kabul etmeyen çalışanların haklarını istemelerinin gayet doğal olduğunu ifade etti ve hükümetin bu tutumunu “Sosyal adalet ilkeleriyle bağdaşmayan ve sosyal devlet anlayışına tamamen ters” olarak niteledi.

Özyiğit, “30 yıldır emek edebiyatı yapan bir parti hükümette ise ve bu konuda halen üzerine düşeni yapmayarak sorunu çözmüyorsa, buna sadece ‘yazıklar olsun’ denir. Ya emeğin yanında olacaklar, ya da artık yeni kimlikleri ile tanınacaklar”  ifadelerini kullandı.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

KTHY mağdurlarına gereken her türlü desteği vereceklerini söyleyen Özyiğit, “Sorunların ancak çalışanlarla çözülebileceği gerçeğinden hareketle, hükümeti sorunu en kısa sürede çözmesi için bir kez daha göreve davet ediyoruz. Hükümet sorunu bayram öncesinde çözerek, çalışanları daha fazla mağdur etmemelidir” dedi.