Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Nevruz'un baharın gelişi, doğanın uyanışının yanı sıra, barış, dostluk, kardeşlik kutlaması olduğunu belirterek, barış ve kardeşlik mesajlarının verildiği bir ortamda, tam tersine “teröre destek verildi” denmesinin “art niyetli bir söylem olduğunu” belirtti.

Terörün en çok barış ve demokrasiden korktuğunu belirten Özyiğit, el ele, kol kola tutuşarak barış ve dostluk mesajlarının verildiği bir etkinliğin terörle bir tutulmasının “anlamsız olduğunu” kaydetti.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre Özyiğit, başta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı olmak üzere, Nevruz kutlamalarına katılan siyasilere yönelik başlatılan karalama kampanyasının “esas amaçlarından birinin de çözüm sürecini olumsuz etkilemeye yönelik olduğu” savundu.

Terörün her türlüsüne kendilerinin de karşı olduklarını, nevruzun tek bir etnik kökene dayanan bir gün değil, birçok medeniyetin kutladığı bir gün olduğunu belirten Özyiğit, Nevruz kutlamalarına katılmak ile teröre destek vermenin eş tutulmasını kesinlikle doğru bulmadıklarını, Nevruz kutlamalarına yıllardır katılım gösterildiğini, bu yıl olayın farklı boyutlara çekilmeye çalışıldığını kaydetti. 
 
Kıbrıs'ta ve dünyada barışa, dostluğa kardeşliğe inandıklarını ve bu uğurda mücadele verdiklerini belirten Özyiğit, "Bizler başta Kıbrıs olmak üzere kardeşçe, barış içinde yaşamak istiyoruz. İnsanlığın, teröre, çatışmaya, şiddete değil, barış içinde kardeşçe yaşamaya ihtiyacı vardır" dedi.

Yıllardır ısrarla ve kararlılıkla köken, renk, cinsiyet, dil, din ayrımcılığı yapmadan, barışı ve kardeşliği savunduklarını, bunu yaparken de teröre prim vermediklerini belirten Özyiğit, "Bizler Kıbrıs'ta da Türkiye'de de barışı, demokrasiyi, halkların kardeşliğini savunmaktayız. Nevruz'a katılımla ilgili çıkarılan yaygaranın da çözüm süreçlerine darbe vurma amacı taşıdığına inanmaktayız. Kıbrıs Türk halkının bu tür anlayışlara prim vermediği artık anlaşılmalıdır" ifadelerini kullandı.