Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in (CTP-BG) icraat bakımından geçmiş Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile birçok benzerlikleri olduğunu, geçmiş dönemde hakim olan partizanlık ve adaletsizliğin bu dönemde de öncelik haline getirildiğini ileri sürdü.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, UBP kurultayı öncesinde yaşanan sınavsız-münhalsiz istihdamların aynısının şimdi CTP kurultayı öncesinde yaşandığını iddia eden Özyiğit, “UBP’nin yaptıklarını en sert şekilde eleştirenlerin bugün aynı icraatları yapması hem düşündürücü, hem de ibret vericidir” dedi.
 
Geçen aylarda Kıb Tek’e sınavsız-münhalsiz yüzlerce kişi alınmasının ardından, bu kez de CTP Kurultayı öncesinde Kooperatif Merkez Bankasına aynı şekilde istihdamların yapıldığını, ayrıca tartışmalara neden olan 43 kişilik münhal daha açıldığını ileri süren Özyiğit, Başbakan’ın ‘münhal iptal edildi’ söyleminin doğru olmadığını, münhalin sadece süresinin uzatıldığını savundu.

CTP Milletvekili Tufan Erhürman’ın Meclis’te yaptığı konuşmada, memleketin kanayan yarası haline gelen ve siyasilere güveni sarsan istihdam sıkıntısının CTP-DP hükümeti döneminde de devam ettiğini iddia ederek, bunu “şark kurnazlığı” olarak nitelediğini ve bu konuda polise ve savcılığa başvurma çağrısı yaptığını anımsatan Özyiğit, “Partizanlık ve adaletsizlik tıpkı UBP hükümeti gibi, maalesef CTP ile DP’nin de önceliği olmuştur” ifadelerini kullandı. 
 
“KOOPERATİF MERKEZ BANKASI’NDAKİ GELİŞMELER”

TDP Genel Başkanı Özyiğit, sınavsız-münhalsiz istihdamlar ve tartışmalı münhalle gündeme gelen Kooperatif Merkez Bankası’nda son dönmelerde ayrıca şaibeli gelişmeler de yaşandığını iddia etti. 
 
Kooperatif Merkez Bankası Yönetimi Kurulu’nun Şeker Sigorta Müdürlüğü’ne yapılan atamanın ilgili Sigortalar Yasası’na aykırı bulunmasının ardından, bu kez Şeker Sigorta Yönetim Kurulu’na atamalar yapılarak müdür atanmasının bu şekilde yapılmak istendiğini ileri süren Özyiğit, CTP kurultayının hemen öncesinde yaşanan bu gelişmelerin hem dikkat çekici, hem de siyasi etikten yoksun olduğunu savundu. 
 
Özellikle dövizdeki artışla birlikte zaten ekonomik olarak zorda olan toplumun iyice dara girdiği, çek yasaklarının arttığı, toplumun büyük çoğunluğunun hayatını borçlanarak idame ettirmek zorunda kaldığı, esnafın ‘artık yeter’ diyerek isyan ettiği bir dönem yaşandığı görüşünü ifade eden Özyiğit, buna karşın hükümet ortaklarının tek düşüncesinin siyasi pozisyon elde etme olduğunu iddia etti.

Toplumdan kopuk siyaset izleyen, toplumsal çıkar yerine siyasi gelecek kaygısıyla hareket eden kişilerin yakın dönemde toplum tarafından cezalandırıldığını belirten Özyiğit, şimdi benzeri yanlışlar içerisine girenleri de aynı sonun beklediğini söyledi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede sürdürülebilir olmayan mevcut yapının baştan aşağıya yenilenmesinin şart olduğunu, her alanda köklü reformlara ihtiyaç duyulduğunu, ancak, Meclis’in mevcut yapısının topluma güven vermediğini ileri sürdü.

CTP kurultayının ardından kurulması olası yeni hükümetin de bu Meclis yapısı ile toplum yararına icraat yapmasının mümkün görünmediğini iddia eden Özyiğit, toplumun beklentisi olan gerçek değişimin bugünkü yapıyla mümkün olmadığını, içinde bulunulan şartlarda erken seçimin kaçınılmaz olduğunu savundu.