Tahir Gökçebel başkanlığındaki Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası heyeti, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i ziyaret etti.

Ziyarette KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, öğretmenlere yönelik hakları budadığı gerekçesiyle hükümete eleştirilerde bulunarak, öğretmenlerin haklarını ve yetkilerini içeren bir çalışmayı TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e takdim etti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de “Reform hükümeti olarak kurulan hükümetin ülkedeki herşeyi deforme ettiğini” savundu.

Özyiğit, milletvekilleri istifalarına değinerek Meclis’ten çıkacak hiçbir  hükümetin halkı temsil etmeyeceğini iddia etti.

GÖKÇEBEL

Ziyarette ilk sözü alan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, eğitimdeki sorunları diyalogla çözmek amacıyla bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini ancak diyaloğun da bir sınırının olduğunun bilinesi gerektiğini kaydetti.

Gökçebel, reform hükümeti olarak kurulan CTP-UBP hükümetinin hak budama ve yasalara uymama hükümetine döndüğünü iddia ederek bunu kamuoyuyla paylaşmak istediklerini anlattı.

Eğitimi; geleceği kurtarmak için bir araç olarak gördüklerinin altını çizen Gökçebel,  eğitimin bir parçası olan öğretmenin statüsünün düşürülmesinin topluma olumsuz yansımasının büyük olacağını belirtti.

Gökçebel, “göç yasasını kaldıracağım diyen gelen hükümet ortaklarının” söz konusu yasayı gündeme bile getirmeden bugün var olan yasal hakları da budayan bir anlayışla gittiklerini öne sürdü.

Gökçebel, eğitimdeki eksikliklere dikkat çekerek, okul kantinlerinin siyasi partilerin torpil mekanizmasına dönüştüğünü iddia etti.
  
Gökçebel, öğretmenlerin yasal haklarının ve ellerindeki yetkinin alınmak istendiğini savundu.

Öğretmenlerin böylesi bir yönetim anlayışını hak etmediğini belirten Gökçebel, “Kaosun derinleşmemesi noktasında  sabrediyorsak bu öğretmen hassasiyeti ve sabrıdır” dedi.

1458917692.jpg

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, parti olarak her zaman çalışanlarla ve emekçilerle içiçe olduklarını, bugün de “göç yasası” olarak nitelenen yasaya karşı duruşlarını devam ettirdiklerini kaydetti.

Özyiğit,  2,5 yıl önce kurulan CTP-DP-UG hükümetinin hiçbir şey yapmadığını, 9 ay  önce reform hükümeti olarak kurulan CTP-UBP hükümetinin hangi alanda reform yaptığını sordu.

Özyiğit,  hükümetin reform yerine, memleketi, devleti, sistemi, herşeyi deforme ederek içinden çıkılmaz hale getirdiğini savundu.

 Özyiğit, 2,5 yıllık dönemde hesap sorulacağına yeni skandalların ortaya çıktığını iddia ederek,  “göç yasası mağduriyetini” ortadan kaldıracak kaynağın mevcut, olduğunu, emekçilerin başka yerlerden gelecek kaynağa ihtiyacı olmadığını belirtti.

Özyiğit, “ bütçe kaynaklarının doğru kullanılması,  kayıt dışılığın kayıt altın alınması,  peşkeşlerin önlenmesiyle” ihtiyaç olan kaynağın yaratılabileceğini belirtti.

DAK ve DAİ’nin hisselerinin Nişantaşı Üniversitesi’ne devredilmesini eleştiren Özyiğit,  bu okulların geri alınmasını beklediklerini yineledi.

Hukukta sipariş üzerine yasalar geitireleceğini ve bu yasalarla gösteri ve eylemlerin engelleneceğini ileri süren Özyiğit, “Bu ülkeye Abdülhamit’in hafiye sistemi geliyor” dedi.

Eğitimde devlet ihalelerinde kontrol mekanizması olmadığı için Bayraktar Ortaokulu’nun döküldüğünü söyleyen Özyiğit, “Devletin bu keyfi ve usulsüz ihale sisteminden vazgeçmesi gerekiyor” dedi.

Ülkede ciddi bir sıkıntı olduğunu, sivil toplum örgütlerine göz açtırmama eğilimi bulunduğunu söyleyen Özyiğit, polisiye tedbirlerin giderek ağırlaştırılacağını öne sürdü.

Meclis’in istifalar ile şaibeli duruma düştüğünü öne süren Özyiğit,  Meclis’in halk iradesini yansıtmadığııu, mevcut yapıdan çıkacak hiçbir hükümetin halkı temsil etmeyeceğini, Meclis’in demokratik kurallar gereğinde biran önce yenilenmesi gerektiğini savundu.