Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, liderler görüşmesi öncesinde, Meclis'te temsil edilen siyasi parti başkan ve yetkilileriyle bir araya gelerek, Kıbrıs müzakere sürecinde gelinen son aşamayla ilgili bilgilendirdi, görüş ve düşüncelerini dinledi.

Cumhurbaşkanlığında yer alan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Görüşme sonrası basına açıklama yapan CTP, UBP, DPUG ve TDP yetkilileri, bilgilendirme toplantılarını verimli olarak değerlendirdi ve sürece destek belirtti.

ÖZYİĞİT: "RUM KESİMİNDEKİ SEÇİMLERDEN DOLAYI SÜREÇ RÖLANTİDE…"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, bugün Cumhurbaşkanı ile rutin toplantı yaptıklarını ve son gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade ederek, Rum kesimindeki seçimlerden dolayı sürecin rölantide olduğuna işaret etti.

Özyiğit, gidişattan memnun olduklarını, güneydeki seçimlerin bitmesinin ardından sürecin Haziran'dan itibaren hızlanmasını beklediklerini söyledi.

Sürecin istenilen ivmede olmadığını ama durmadığını ifade eden Özyiğit, seçim döneminde söylenenlerin çok dikkate alınmaması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs müzakere sürecini desteklediklerini belirten Özyiğit, toprak ve mülkiyet başlıklarının ardından garantilerin ele alınacağını, diğer başlıklarda olumlu ilerlemeler olduğunu anlattı.