Nadire Bahadi

Toplumcu Demokrasi Partisi’nde sular durulmuyor. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Asım İdris ile Havadis’e gerçekleştirdiği bayram ziyaretinde, partisinin Mağusa İlçe Başkanlığı’nda yaşanan sorunlara değindi. TDP Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları’nın görevden alınması ile ilgili kendisine sunulan gerekçelerin gerçekleri yansıtmadığı iddiası üzerine Havadis’e konuşan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Emiroğluları’nın parti tüzük ve ilkelerinin çiğnemesinin ötesinde şantaja başvurduğunu açıkladı. Yapılan tüm uyarılara rağmen Emiroğluları’nın kendisini dinlemediğini ve konunun Parti Meclisi’ne taşındığını ifade eden Özyiğit, hakkında kesin ihraç istemi bulunan Emiroğluları ile ilgili kararı Yüksek Disiplin Kurulu’nun vereceğini kaydetti.

“Siyasi etik TDP için vazgeçilmezdir”

TDP’nin emin adımlarla yolunda yürümeye devam etmekte olduğunu söyleyen Genel Başkan Cemal Özyiğit,  partinin gündeminin Kıbrıs Sorunu olduğunu ve New York’a taşınacak süreci yakından takip ettiklerini kaydetti. Önce üçlü sonra beşli müzakerelerle Kıbrıs Sorunu’nun artık çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını ısrarla çizdiğini ifade eden Özyiğit hükümeti ise vurdumduymazlıkla suçlayarak, hükümetin ortaya konan tepkileri dinlemediğini kaydetti. “Hükümet yağma vurgun talan ediyor. Ülkemizin güzelim plaj ve sahili peşkeş çekiliyor” şeklinde konuşan Özyiğit, partinin tüm bunlarla ilgilendiğini ancak TDP içinde bir takım sıkıntılar olduğunu açıkladı. TDP’nin toplumun geleceğine yön vermeye aday bir parti olduğunu söyleyen Özyiğit, etik kurallar ve siyasi etiğin TDP’nin vazgeçilmez önceliği olduğunu ifade etti.

Özyiğit: Emiroğluları’nı defalarca uyardım

TDP’nin üzerinde politikalarla oluşturduğu temel ilke ve değerleri olduğunu söyleyen Özyiğit,  kural ve siyasi etiklere herkesin uymasını da arzu etiklerini söyledi. Merkez Yönetim Kurulu’nun son dönemlerde Mustafa Emiroğluları ile ilgili bir takım tespitlerde bulunduğunu söyleyen Özyiğit, Emiroğluları’nı daha önce bir başkandan öte ağabey olarak defalarca uyardığını yapılanların yanlış olduğunu ve parti değerlerine hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini ısrarla vurguladığını açıkladı. “Maalesef olay parti tüzük ve ilkelerini çiğnemenin de ötesinde bir şantaja dönüştüyse işte orada yapacak başka bir şey yoktur” diyen Özyiğit, konunun Parti Meclisi’ne geldiğini ve Parti Meclisi’nin de Emiroğluları’nı kesin ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk ettiğini ifade etti.  Yüksek Disiplin Kurulu’nun gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yapıp Emiroğluları ile ilgili kararını vereceğini söyleyen Özyiğit, “buna da herkes saygı duyacak” dedi. “TDP öyle bir değerdir ki bunu yapanın kim olduğu, hangi makam ve sıfatta bulunduğu önemli değildir” diyen Özyiğit, kardeşi, canı dahi olsa bu tür konuların üzerine ısrarla gitmek durumunda olduklarını kaydetti.