Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Haspolat’ta parti örgütü kurdu.

TDP Haspolat Örgüt Başkanlığına Oktay Yaşar getirildi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TDP Haspolat Örgütü’nün kuruluş etkinliğinde yaptığı konuşmada, örgütlenme çalışmalarına verdikleri önem çerçevesinde Parti olarak pek çok bölgede örgüt kurduklarını kaydetti.

“SİSTEMİN DIŞINDA KALACAK OLAN BELEDİYELERE YAŞAM HAKKI TANINMIYOR”

Türkiye’den borularla getirilen suyun işletilmesiyle ilgili olarak da Özyiğit, hükümetin suyun özel bir şirket tekeline dönüşmesine olanak sağlayacak sürece onay verdiğini, üzerine değişiklik yapılan metinle ilgili de açık ve şeffaf bir tutum sergilemediğini ve son metinde sistemin dışında kalacak olan belediyelere yaşam hakkı tanınmadığını ileri sürdü.

Su meselesi nedeniyle bazı konuların gündemden düştüğünü de belirten Özyiğit, Ercan Havaalanı’nın denetim ve kontrolörlüğü, Piyangolar Birimi, Kıb-Tek ve Kumarcılar Hanı İhalesi ile ilgili çok ciddi iddiaların bulunduğunu belirtti.

Son zamanlarda kundaklama ve şiddet olaylarında artış yaşandığını, kürtaj olaylarının da ülkeyi derinden sarstığını kaydeden Özyiğit, ülkede “kokuşmuş, çarpık bir düzen yaratıldığını” savundu.

ÖZMEN BİRİNCİ

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci de yaptığı konuşmada, örgütlenme çalışmalarını artırarak sürdüreceklerini söyledi.

Bölgelerdeki parti örgütlerinin, bölgelerde yaşanan sorunların gündeme getirilmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Birinci, "Tüm amacımız insanlarımızın yaşamlarını daha iyi kılabilmek ve daha yaşanası bir düzen kurabilmektir" dedi.