TDP’den verilen bilgiye göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TDP Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları, Parti Meclisi Üyesi Ercan Hoşkara ve Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Erkut Yılmabaşar ile Mehmet Burhan’dan oluşan heyet ile birlikte TAŞEL önündeki grev yerini ziyaret etti, çalışanların mücadelesine destek verdi.

Özyiğit burada yaptığı açıklamada, bir kamu iştiraki olan TAŞEL Ltd’nin özel şirket statüsüne sokulmasına kesinlikle karşı olduklarını belirterek, başlatılan greve destek belirtti ve TDP olarak her türlü mücadeleye hazır olduklarını ifade etti.

TAŞEL Ltd’de kamunun, yani devlet adına İnkişaf Sandığı’nın hissesinin en az yüzde 51 olması gerektiğini ancak dayatma paketlere ve özelleştirmeye boyun eğen hükümetler sayesinde kamunun TAŞEL’deki hisse oranının yüzde 33’e gerilediğini savundu.

Bu haliyle bile TAŞEL Ltd’in yine de kamu kuruluşu olduğunu ancak şirketin yüzde 67 hissesini elinde tutan anlayışın şirketteki kamu anlayışını tamamen bertaraf etmek istediğini ifade eden Özyiğit, “Yüzde 33 hissenin yönetim kurulundaki temsiliyetine karşı çıkmakta, hatta temsilciyi toplantılara almamaktadır. Diğer yandan da çalışanların hakları kısıtlanmakta, diğer kamu iştiraklerinde çalışanlara yansıtılan haklar TAŞEL’de çalışan emekçilere yansıtılmamaktadır” dedi.

Böylesi bir anlayışı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Özyiğit, çalışan ile üreten kesimleri koruyarak desteklemesi gereken hükümeti çalışanların sesine kulak vermeye çağırdı.