Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TDP'nin su konusundaki duruşunun en başından beri açık ve net olduğunu, suyun gelmesine ve kullanımına değil, özel bir şirket tekeli yaratılmasına karşı olduklarını vurguladı.

TDP olarak Türkiye'den gelen suya hiçbir zaman karşı çıkmadıklarını anımsatan Özyiğit, TDP Parti Meclisi'nin konuya ilişkin kararında da belirtildiği gibi, suyun ticari bir meta olarak özel bir şirketin tekeline devredilmesine karşı olduklarını, su yönetiminin kendi kurumlarımızca yapılmasını Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yönetmesinin bir gereği olarak algıladıklarını ifade etti.

Bu çerçevede belediyelerin yönetiminde olacak geçiş döneminde, hem belediyeleri hem de halkı zora sokmayacak makul bir fiyatla suyun satın alınmasına sıcak baktıklarını, bunu zaten en başından beridir dillendirdiklerini belirten Özyiğit, halka kaliteli su sağlama ile özel şirket tekeli yaratmama noktasındaki hassasiyetlerinin sürdüğünü vurguladı.

TDP Mağusa İlçesi Dayanışma Gecesi düzenledi. Kocareis Restaurant'ta yoğun bir katılımla gerçekleşen geceye, Jazz Mania ile Eliz Fellahoğlu müzik ve şarkıları ile renk kattı.

Cemal Özyiğit

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, "TDP'ye omuz veren, güç katan çok değerli yoldaşlarım, dostlarım hepinizi tek tek selamlıyorum" diyerek başladığı konuşmasında, ülkede barış içinde, demokratik bir düzende, nereden gelirse gelsin, hangi dil, din, ırktan olduğunu sorgulamadan herkesin bir arada insanca yaşayacağı bir düzen için mücadele verdiklerini vurguladı. Özyiğit, sosyal demokrat, demokrat sol düşüncenin bunu öngördüğünü, TDP'nin de bu düşünceleri, ilkeleri iktidara taşıyarak toplumun tüm kesimlerinin eşit şekilde yararlanması için uğraş verdiğini kaydetti.

Özellikle son dönemlerde göreve gelen hükümetlerin toplumun iradesine bir anlamda ihanet ettiklerini, toplumun özvarlıklarını peş keş çekmekte, kurumların yetkilerini devretmekte çekince görmediklerini kaydeden Özyiğit, toplumun geleceğini tehlikeye atan bu karar ve uygulamalara karşı mücadele etmenin TDP'nin en temel görevlerinden biri olduğunu kaydetti. 

tdp-magusa-dayanisma-yemegi-2.jpg

"En büyük darbelerden olacak"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, toplumun özvarlıklarının peş keş çekilmesini öngören ekonomik protokolün, halka vurulacak en büyük darbelerden biri olacağını vurguladı. Geçmiş paketler çerçevesinde özelleştirme adı altında yapılan peş keşlerin topluma sadece pahalılık olarak yansıdığını belirten Özyiğit, yapılanlardan toplumun değil, belirli kesimlerin kazançlı çıktığını belirtti.

"Geleceğimize sahip çıkacağız"

Gençlik ve sporun Kıbrıslı Türklerin elinden alınarak, TC'den gelecek ekibe devredilmesini öngören Koordinasyon Ofisine karşı mücadelelerinin süreceğini belirten Özyiğit, Geleneklerimize de geleceğimize de sahip çıkmakta karalıyız" dedi. Meclis'te yarın oylanacak olan yasa tasarısına karşı hukuk dahil tüm platformlardaki mücadelelerinin süreceğini belirten Özyiğit,"Bu anlaşma Türkiye dışında başka bir ülke ile de bu içerikle gündeme gelse tavrımız yine aynı olurdu. Kaldı ki, Türk hükümetlerinin özellikle son yıllarda Kıbrıs'ın Kuzeyinde yapmaya çalıştığı kültürel dönüşüm çalışmaları da ayrıyeten bizleri endişelendirmektedir. Bizler, Türkiye halkları ile dayanışma çabası içindeyken, oradaki hükümet kim olursa olsun, böylesi bir müdahaleyi kabullenemeyiz " dedi.

"Bizim insanlarımız, bizim gençlerimiz geleceğimizi çok iyi koordine edecek yetenek ve kapasiteye sahiptirler" diyen Özyiğit, bunun aksini iddia etmenin topluma yapılan en büyük saygısızlık olduğunu ifade etti. 

tdp-magusa-dayanisma-yemegi.jpg

Mustafa Emiroğluları

TDP Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları konuşmasının başında geceye katılanlar ile gecenin düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür etti. TDP'nin yolunun açık olduğunu, geceye olan yoğun katılımın da bunun göstergesi olduğuna dikkat çeken Emiroğluları, birlik ve beraberlik içinde olunduğu sürece ilerleyişin süreceğini kaydetti.

TDP'nin görüş ve düşüncelerinin toplumdan büyük oranda onay bulmaya başladığını belirten Emiroğluları, "Toplumdan kopuk politikalar izleyen ve kararlar alan hükümetlere karşı, toplumun özvarlıklarını peş keş çekenlere karşı, koordinasyon ofisi ile gençliğin geleceğini tehlikeye atanlara karşı mücadelemiz sürecektir" dedi. 

Emiroğluları, toplumun kendi kendini yönetme iradesine, geleceğin kapalı kapılar arkasında değil toplumla birlikte şekillendirilmesi beklentisine sahip çıkarak ve bu mücadeleyi yükselterek yollarına devam edeceklerini belirtti.

Konuşmasında TDP Mağusa İlçesi'nin çalışmalarından da bahseden Emiroğluları, 28 Haziran'da uyuşturucu, kumar ve bet ofisleri ile ilgili Maraş bölgesinde bir panel düzenleyeceklerini açıkladı.