Ahmet Vamık

Cumhuriyet Meclisi’nde 3 milletvekili ile temsil edilen Toplumcu Demokrasi Partisi’de en az Demokrat Parti kadar yeni hükümet aritmetiğinde büyük önem taşıyor. Yeni kurulacak hükümet alternatifinde TDP’nin hükümet içerisinde yer alması ya da hükümet dışında kalarak yeni kurulacak hükümete dışarıdan destek vermesi bekleniyor. Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise Detay Gazetesi’ne yaptığı açıklamada TDP’nin hassasiyetlerine uymayan hiçbir hükümet alternatifinde yer almayacağını ve destek vermeyeceğini vurguladı.

“HASSASİYETLERİMİZE ÖNEM VEREN BİR HÜKÜMETTE YER ALMAYA HAZIRIZ”

“Biz herhangi bir dayatma pakete imzacı olmayacağız” diyen TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ekonomik protokol, vatandaşlıklar ve bazı diğer konularda TDP’nin hassasiyetleri bulunduğuna dikkat çekti. Özyiğit, “kapımız herkese açıktır. Birileri gelip kapımızı çalar ve bizim hassas olduğumuz konularda önerilerde bulunurlar ise bu önerileri Perşembe akşamı Parti Meclisi’nde değerlendireceğiz” dedi. TDP Genel Başkanı, toplum yararına atılacak adımlara katkı koymaya hazır olduklarını ve bu hassasiyetleri taşıyan bir hükümet alternatifinde yer alabileceklerini de sözlerine ekledi.

“PEŞKEŞÇİ BİR HÜKÜMET ALTERNATİFİNİN KARŞISINDA OLACAĞIZ”

Çözüm sürecini baltalayacak, Kıbrıs Türkü’nün ayakta durmasını engelleyecek ve toplumun değerlerini birilerine peşkeş çekecek tüm hükümet alternatiflerine karşı olduklarını vurgulayan Cemal Özyiğit, ülkenin zor günlerden geçtiğini ve bu kritik eşiği atlatabilmek için doğru değerlendirmeler yapılması gerektiğini ifade etti.

“TOPLUM YENİ BİR SEÇİM İSTİYOR”

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, meclisin meşrutiyetini yitirdiğini ve siyasetin önünün tıkalı olduğunu ifade etti. Mevcut durumun yeni bir erken genel seçimi işaret ettiğini belirten Özyiğit, seçime hangi koşullarda gidileceğinin konuşulması gerektiğini dile getirdi.

Gelinen aşamada toplumun seçimi daha yüksek sesle değerlendirmeye başladığına vurgu yapan Cemal Özyiğit, “Cumhurbaşkanlığı seçiminden kısa bir zaman sonra genel seçim yapılmış olsaydı TDP çok daha yukarılarda bir oy alacaktı ve barış yanlısı, kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomiyi yaratabilecek bir hükümet modeli ortaya çıkabilecekti” dedi. Özyiğit, dayatmaların karşısında durabilmek adına hiçbir türlü sorumluluktan kaçmayacaklarını da vurguladı.