Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkanı Cemal Özyiğit, bugün Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve beraberindeki heyeti kabul etti.

GÜRCAFER

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, ülkenin içinde bulunduğu durumu analiz ve tespit çalışması başlattıklarını; bu çerçevede düşüncelerini paylaşmak üzere siyasi partilere ziyaretler gerçekleştirdiklerini; TDP’yi de ziyaret ederek, görüş alışverişi yapmak istediklerini ifade etti.

Geçmişten bugüne “kötü bir miras” bırakıldığını, “sürdürülemez bir yapının” ortaya çıktığını belirten Gürcafer, yaşanan sorunların çözümü için yeni bir sayfa açılması gerektiğini, popülist yaklaşımlara tahammül ve olanak kalmadığını kaydetti.

Ülke ekonomisini kendi ayakları üzerine kaldırmak gerektiğini söyleyen Gürcafer, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması kadar, çözüme hazır olmanın da önem taşıdığının altını çizdi.

Çözüm sonrası için altyapıyı hazırlamak gerektiğini belirten Gürcafer, ciddi bir ekonomik potansiyel ortaya çıkacağını, bu potansiyelin ülke içinde kalmasını sağlama hedefinde olduklarını ifade etti. Gürcafer, bu noktada da temiz siyasete ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin sorusuna yanıt veren Gürcafer, birliğin kendi içinde denetleme konularında adımlar attığını ve atmaya devam ettiğini, yasalarda cezaların artırılmasına yönelik bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini söyleyerek, rüşvet konusunda da yapanın yanına kalmaması, yakalananlara da en ağır cezaların verilmesi gerektiğini kaydetti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, “ülkenin çetin günlerden geçtiğini, birçok alanda sorunlar yaşandığını ve sorunlara çözüm bulunmadığını” belirtti.

Kıbrıs konusuyla ilgili Cumhurbaşkanlığına Mustafa Akıncı’nın seçilmesiyle başlayan olumlu bir süreç bulunduğunu söyleyen Özyiğit, çözüm sürecini yakından takip ettiklerini ifade etti.

Ülkenin, sivil, demokratik, kendi ayakları üzerine duran bir yapıda yönetilmesini istediklerini söyleyen Özyiğit, kurumlara sahip çıkarak, doğru adımlar atarak var olmak gerektiğini, özelleştirme mantığını reddettiklerini vurguladı.

Ülkesel Fizik Planı önemsediklerini belirten Özyiğit, emirnamelerin yerini kalkınma planların alması gerektiğini kaydetti.

Her alanda planlamaya ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Özyiğit, hükümetin bu konularda adım atacağına inanmadıklarını, ancak atılması halinde TDP’nin destek vereceğini, Meclis’ten dün geçirilen yasalara da destek verildiğini kaydetti.

Toplumun değişim ve dönüşüme hazır olduğunu ve her fırsatta bunu gösterdiğini belirten Özyiğit, “Ancak bu Meclis yapısından icraat hükümeti çıkmayacağına inanıyoruz” dedi.

Özyiğit bir gazetecinin sorusu üzerine, “Ülkede bir erken seçim olmazsa olmazdır, kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.