Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin, sorunlarıyla ilgilenmediği üreticileri kaderine terk ettiğini savundu.

TDP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Özyiğit, TDP’den bir heyetle Gaziveren ile Güneşköy'ü ziyaret etti. TDP Genel Sekreteri Asım İdris, TDP Milletvekili Zeki Çeler, TDP Güzelyurt İlçe Başkanı Kamil Gilanlıoğluları, bazı PM ve MYK üyelerinin eşlik ettiği Özyiğit vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, hükümete, üreticilerin sorunlarıyla ilgili eleştirilerde de bulundu. Üreticilerle ilgilenilmediğini iddia eden Özyiğit, özellikle kuraklık nedeniyle ciddi sıkıntı yaşayan, doğrudan gelir desteğini alamayan ve borçları katlanarak artan üreticilerin zorda olduklarını ileri sürdü.

Cemal Özyiğit, küçükbaş üreticiye hayvan başı 40 TL'lik teşvik borcunu ödeyemeyen hükümetin, bunun karşılığında arpa vermeyi önerdiğini, ancak bu kez de yalnızca bu ödemeler için de olsa, 63 kuruş olan fiyatı 65'e yükselttiğini savundu. Özyiğit, “Siz hem sorumluluğunuzu yerine getirmeyeceksiniz, hem de sanki de suç işlemiş gibi üreticiye arpayı zamlı fiyattan vereceksiniz. Bu nasıl adalettir, bu nasıl üreticiyi düşünmektir?” dedi.

“SÜT ÖDEMELERİNİN NE GÜN YAPILACAK BELLİ DEĞİL”

Hayvancılar Birliği'nin sütün maliyetini hesaplayarak, yazılı olarak bakanlığa sunduğunu ancak aradan 2 ay geçmesine rağmen bakanlığın kendi çalışmasını yapmadığını iddia eden Özyiğit, bunun sorumsuzluğunun en büyük göstergesi olduğunu savundu.

Özyiğit, süt ödemelerinin ne gün yapılacağının da belli olmadığını ileri sürdü. 

‘Mavi Dil’ hastalığının üreticileri olumsuz etkilediğini belirten Özyiğit, bilinçsiz ve gereksiz bazı açıklamaların üreticileri zora soktuğunu ancak üreticileri koruması gereken hükümetin sessizliğe büründüğünü savundu.

İDRİS: “KIBRIS TÜRK HALKI BİLİNÇLİ OLARAK ÜRETİMDEN KOPARILDI”

TDP Genel Sekreteri Asım İdris de Kıbrıs Türk halkının bilinçli olarak üretimden koparıldığını iddia etti.

Halkın yaşam biçimiyle, gelecek kuşakların şekillendirilmeye çalışıldığını ileri süren İdris, ‘İlahiyat Koleji’ ve ‘Spor Koordinasyon Ofisi’ oluşturma girişimleriyle Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlara imam atanmasının bunun göstergeleri olduğunu savundu.

İdris, toplumun uyanık olması ve kendi geleceğine sahip çıkmasını istedi.

ÇELER: “MÜZAKERELERLE İLGİLİ CUMHURBAŞKANI VE EKİBİNİN YAPTIĞI AÇIKLAMALARI DİKKATE ALIN”

TDP Milletvekili Zeki Çeler ise Kıbrıs konusuna yönelik açıklamalarda bulundu.

TDP olarak müzakere sürecini yakından takip ettiklerini kaydeden Çeler, kendisinin de görüşme tutanaklarını dikkatli bir şekilde okuduğunu ve Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenli gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarına katıldığını aktardı.

Çeler, müzakerelerle ilgili birçok doğru olmayan haberler çıktığını ve bunlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve ekibinin yaptığı açıklamaların dikkate alınmasını istedi. 

Kritik ve zorlu bir süreçten geçildiğini, Akıncı ve ekibinin de çok dikkatli ve kararlı bir şekilde çalışma yürüttüğünü belirten Çeler, çok önemli ilerlemeler olmakla birlikte bazı konulardaki anlaşmazlıkların sürdüğünü kaydetti.