Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit bugün, Yeni Erenköy İnisiyatifi’ni temsilen Özay Öykün ve Özer Öykün’ü kabul etti.

Öykün, kabulde yaptığı konuşmada, bölgedeki halkın, çözüm sonrasında yaşadığı yeri terk etmek istemediğini söyledi.

Bu konuda başlatılan imza kampanyasına 750 kişinin imza verdiğini dile getiren Öykün, yine bu konuyla ilgili 766 kişinin katıldığı bir anket çalışması yaptıklarını söyledi.

Ankete katılanların yüzde 93’ünün olası bir çözümde yaşadıkları yeri terk etmek istemediğini dile getiren Öykün, bu talebin dikkate alınmaması halinde Kıbrıs sorununun çözümünün çıkmaza girebileceğini kaydetti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkü’nün uzun yıllar çok zor ve acılı günler yaşadığını anlatarak, “Artık hiç kimse o yıllara, o günlere geri dönülmesini arzu etmiyor” dedi.

O günlere geri dönülmemesi için bir anlaşmaya varılması gerektiğini söyleyen Özyiğit, anlaşmanın nasıl olacağına dair parametrelerin 11 Şubat 2014 tarihli Ortak Metin’de ortaya konduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve ekibine müzakereler konusunda sonuna kadar güvendiklerini kaydeden Özyiğit, Akıncı’nın Kıbrıs Türk halkının kabul etmeyeceği bir anlaşmayı imzalamayacağına inandıklarını dile getirdi.

Özyiğit, müzakereler konusunda ortada çok fazla spekülasyon olduğunu ve bunlara itibar edilmemesi gerektiğine de işaret etti.

TDP’nin 11 Şubat metni kapsamında bir anlaşmadan yana olduğunu ifade eden Özyiğit, “Barış çocuklarımıza ve torunlarımıza borcumuzdur” diye konuştu.