Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, YÖDAK’ın, gerçek anlamda demokratik ve özerk olması gerektiğini belirtti.

Özyiğit, “ülkedeki üniversitelerin üzerinde, üniversiteleri denetleyen, değerlendiren, açma ve kapatma yetkisine sahip YÖDAK’ın; ‘bir üniversitenin güdümünde hareket eden bir konuma düşürülmesi’nin üzücü ve düşündürücü olduğunu” kaydetti.

TDP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Özyiğit, Kıbrıs Türk halkının varoluş kavgasında barış, demokrasi ve emek mücadelesinde daima en ön saflarda yer alan ilkokul öğretmenlerinin yetiştirildiği Öğretmen Koleji’nin şimdiki adıyla Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılmasına yönelik adımlar atılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

“YÖDAK’ın görevi, zaten yetiştirilmekte olan alanlarda daha fazla gencimizi ‘diplomalı işsizler’ ordusuna katmak değildir” diyen Özyiğit, YÖDAK’ın Milli Eğitim Bakanlığı, ekonomik örgütler, meslek kuruluşları ve üretici birliklerle işbirliğinde gençlerin ihtiyaç alanlarında yetiştirilmesi için düzenlemeler yapma, gerekirse yeni bölümler açmayı önermesi gerektiğini savundu.

Kamuoyunda bir süreden beridir YÖDAK ve YÖDAK Başkanı’nın icraatlarının tartışıldığını belirten Özyiğit, ilgili iddia ve belgelerin üzerine gidilerek ‘suç’ ve ’suçlu’ varsa ortaya çıkarılması ve gereken önlemlerin ivedi olarak alınmasını talep etti.

Özyiğit, Cumhurbaşkanı, Hükümet ve Savcılığın olaya müdahale etmesi gerektiğini de belirtti.