Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş kabulde yaptığı konuşmada, sendikanın 41. Kuruluş yıl dönümünü ve Dünya Hemşireler Gününü birlikte kutladıklarını belirterek, ülkedeki ebe ve hemşirelerin sistemden kaynaklanan bozukluklar, personel yetersizliği gibi nedenlerle karşı karşıya kaldıkları ağır şartlara dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Özellikle vardiya çalışan hemşirelerin ek mesai çalışmak zorunda kaldıklarını ve bu hemşirelerin vardiya çalışmamak için sağlık ocaklarında ve polikliniklerde görev yapmanın yollarını aradığını anlatan Özkardaş, kadroları Temel Sağlık olup da hastanelerde vardiya çalıştırılan bazı hemşirelerin de kadro görevlerine dönmek için Kamu Hizmeti Komisyonu ve mahkemelere başvurduğunu ifade etti.

Özkardaş, normalle vardiya çalışan arasında farklılıklar olması, vardiya hizmetlerinin cazip hale getirilmesi ve hemşirelerin de doktorlar gibi meslek ödeneği alması gerektiğini kaydederek,  bu sıkıntılar giderilmezse sağlıkta kaosun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Bu sorunları giderebilmek amacıyla Kamu-Sen’in yasa taslağı hazırladığı hazırlayıp Meclis Başkanı’na ilettiğini belirte Özkardaş, Meclis Başkanı Siber’in de taslağın meclise gitmesi halinde destek vereceğini söylediğini vurguladı.

Özkardaş, yeni kurulan hükümetin Cumhurbaşkanı Akıncı’yla uyum içerinde çalışacağını duymaktan mutlu olduklarını belirterek, kendilerinin de önceden açıkladıkları şartlar çerçevesinde destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Öte yandan kurumların özelleştirilmesi yerine özerkleşmesini istediklerini de dile getiren Özkardaş, limanların çözüm öncesinde özelleştirilmesinin “peşkeş çekmekten” başka bir anlama gelemeyeceğini vurguladı.

1462874929.jpg

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, Kamu-Sen’in 41. Yılını kutlayarak, hemşireler ve engelliler haftası nedeniyle de sorunlara dikkat çekilmesini takdirle karşıladıklarını söyledi.

Özyiğit, hemşireler ve ebelerle ilgili hazırlanan yasa tasarısının kendileri için çok önemli olduğuna işaret ederek, “Meclis Başkanı bu tasarıyı hükümet üzerinden meclise sunarsa sonuna kadar destek olacağız, sunmazsa da TDP olarak meclise sunulması için aracı olmaya hazırız” dedi.

Vardiya çalışan kişilerin yaşadıklarından ve genel anlamda sağlıkta çalışanlarının yaşadığı zorluklardan haberdar olduklarını belirten Özyiğit, “anayasaya göre sosyal devlet kavramı bulunan devletimiz eğitim ve sağlıktan elini eteğini çekti tamamen özele devretti” diye konuştu.

Kıbrıs sorununun kendileri için her zaman en can alıcı konu olduğunu ifade eden Özyiğit, Cumhurbaşkanı’na ve ekibine destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Özyiğit, 22 Mayıs’ta Güney’de gerçekleşecek seçimlerin ardından konunun yeni bir ivme kazanacağını belirtti.

Hükümetin gerçekleştirme ihtimali olan özelleştirmelere de karşı olduklarını yineleyen Özyiğit, özerk yönetimlerle federal Kıbrıs’a ayakta durabilen kurumlarla gidebilmenin önemine işaret etti.

Özyiğit, güç birliğine ihtiyaç olduğunu bu nedenle de bir dizi ziyaret başlattıklarını anlatarak, örgütlü toplumun sosyal devletin olmazsa olmazı olduğunu vurguladı.

1462874927.jpg