Eniz ORAKCIOĞLU

Gazimağusa İlçe Başkanlığını 3’üncü adayı İsmail Özyurt oldu. Nusret İlktuğ, Güneş Güneşoğlu’ndan sonra Özyurt da aday olacağını açıkladı.

Partisinin gidişatını beğenmediği, iç hesaplaşmalar ve parti içerisinde adam kayırmacılık başladığı için aday olmaya karar verdiğini ifade eden Özyurt, kararından vazgeçmesi için bazı kişilerin devreye girdiğini ifade etti.  

“Atun adaylığımı engellemeye çalışıyor”

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun’un adaylığını engellemeye çalıştığını ileri süren Özyurt, “Aday olmamı engellemek isteyen kişiler var ve aday olmamam için çaba içindedirler. Fakat ben Parti Tüzüğü’Qne göre yasal olarak adayım ve aday olma hakkım var. Özellikle Genel Sekreter Sunat Atun aday olmama engel olmaya çalışıyor ve adaylığımı onaylamıyor, çünkü diğer adayı destekliyor” dedi.

“Adaylığım onaylanmazsa yasal yollara başvuracağım”

Özyurt, UBP’de MYK’nın değil, partinin tüzüğünün önde geldiğini söyleyerek, “MYK prensipte bir karar almış olabilir ama tüzük açıktır. Son 48 saate kadar aday olunabilir. Başvurumu yapmak için gittiğimde eğer adaylığımı onaylamazlarsa da gerekli yasal yollara başvuracağım. Mağusa’da ciddi bir gücümüz var ve Mağusa’nın sevilen esnaflarındanım, bilinen hiçbir husumetimiz yok. Kazanacağıma inanıyorum. Uzun yıllardır Ulusal Birlik Partisi’ne manevi destek verdim ve başkaları gibi sonradan olma UBP’li de değilim” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Yeni Bakış