Ülkelerindeki terör olayları nedeniyle Pakistanlı öğrencilerin sakin yerlerde eğitim almak istediğini vurgulayan Bakan Shahid, “Biz gençlerimizi korumak için yurt dışı yollarını açtık. Eğitimde desteğinize ihtiyacımız var” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ise, “Pakistanlı devlet yöneticilerinin öğrencilerine verdiği önem, bizim tarafımızdan da veriliyor, verilecek” şeklinde konuştu.

British University Of Nicosia’da bugün insan hakları konusunda bir konferans veren ve Pakistanlı öğrencilerle görüşen Bakan İmtiyaz Shahid, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile makamında görüştü.

BIÇAK: “ÖNEMLİ BİR MİSAFİRİ HEM ÜNİVERSİTEMİZDE HEM DE KKTC’DE AĞIRLIYORUZ”

İmtiyaz Shahid’e eşlik eden British University Of Nicosia Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak ziyarette kısa bir konuşma yaparak, “Önemli bir misafiri hem üniversitemizde hem de KKTC’de ağırlamaktan mutluyuz” dedi.

Shahid’in 30 milyon nüfuslu bir eyalette bakan olarak görev yaptığını vurgulayan Hasan Ali Bıçak, “Bu resmi ziyaret sadece üniversitemiz ve Pakistan arasındaki ilişkilere değil, KKTC ile Pakistan arasındaki ilişkilere de katkıda bulunacak” dedi.

BAKANDAN ÖĞRENCİLERE MESAJ; “PART TİME DA OLSA HUKUK ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞIN”

KKTC ziyaretinde İmtiyaz Shahid’in Pakistanlı öğrencilerle görüşme fırsatı da bulduğunu aktaran Rektör Bıçak şunu kaydetti:

“Sayın Bakan, Pakistanlı öğrencilere önemli bir de mesaj verdi, ‘en önemli göreviniz başarılı bir öğrenci olmaktır’ dedi.  Kıbrıs’ta part-time çalışma imkanları olsa bile, bunun hukuk çerçevesinde yapılmasını istedi.”

SHAHID: “KKTC ZİYARETİM RESMİ”

Pakistan Khyber Pakhtunkhova Hükümeti, İnsan Hakları ve Parlamento İlişkileri Bakanı İmtiyaz Shahid, konuşmasında KKTC’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini vurguladı.

KKTC ziyaretlerini sıklaştırmak istediklerini de kaydeden Pakistanlı Bakan Shahid, “Öğrencilerimizin büyük bir bölümü buradadır. Onların iyi yaşaması, kaliteli eğitim alması, memnuniyetleri, sizlerle olan ilişkileri önemsediğimiz konular. Bu yüzden buradayız” dedi.

“PAKİSTANLI ÖĞRENCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR… KKTC İLE OLAN İLİŞKİLER İYİ”

Shahid, British University Of Nicosia yönetimine de teşekkür ederek, Pakistanlı öğrencilerle görüşmelerini değerlendirdi, “Öğrencilerimin yüzü gülüyordu. Sıcak bir ortamda olduklarını fark ettim. Pakistanlıların çoğundan duyduğum kadarıyla KKTC ile olan ilişkiler iyi” şeklinde konuştu.

Pakistanlı öğrencilerin vize konusunda sıkıntı yaşadığını ve bunu Rektör Bıçak ile görüştüklerini belirten İmtiyaz Shahid, Bakan Dürüst’ü Pakistan’ı resmi ziyarete davet etti.

“TERÖR PAKİSTAN’DA DA BÜYÜK SORUN… EĞİTİMDE DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR”

Shahid, Pakistan’daki öğrencilerin sağlık ve turizm alanında eğitim almak istediklerini de kaydederek şunu ekledi:

“Pakistan’daki eğitim sistemi yüksek. Eğitime çok önem veren ülkelerden biriyiz ama ne yazık ki dünyada olduğu gibi terör Pakistan’da da büyük sorun. Terör nedeniyle öğrencilerimiz sakin ve iyi yerlerde eğitim almak istiyor.

Biz de gençlerimizi korumak için yurt dışı yollarını açtık. Eğitimde desteğinize ihtiyacımız var.”

“ÖĞRENCİLERİMİZ KKTC’DEN MEMNUN”

KKTC’deki üniversitelerin orta halli aileler için önemli bir yer olduğunu da kaydeden İmtiyaz Shahid, “Sağladığınız burslar ve imkanlar öğrenciler için önemli. Öğrencilerimiz KKTC’den memnunlar” dedi.

“HEPİMİZİN ACISI AYNI”

Pakistan gibi Türkiye’de de terör olayları yaşandığına vurgu yapan İmtiyaz Shahid, “Her birimizin acısı aynıdır. Dilerim KKTC’de böyle bir olay yaşanmaz ve ülke daha da iyi yerlere gelir” ifadesine yer verdi.

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Bakanı İmtiyaz Shahid ile British University Of Nicosia yönetimini makamında ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Dürüst, “Pakistan’dan bir bakanın bizi makamımızda ziyaret ediyor olması, İslami, Müslüman bir devletle kuracağımız bağları açısından önemli” dedi.

Bakan Kemal Dürüst, “Eğitim ülkesi olma yolunda ilerleyen KKTC’de Pakistan’dan da öğrencilerin olması, öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitim alması, bunu dile getirmeleri beni ayrıca memnun etti” şeklinde konuştu.

PAKİSTANLI BAKAN ONURUNA AKŞAM YEMEĞİ

British University Of Nicosia yönetimi de kutlayan Kemal Dürüst, Pakistanlı Bakan İmtiyaz Shahid onuruna bir akşam yemeği vereceğini kaydetti, Pakistan daveti için de Shahid’e teşekkür etti.

PAKİSTANLI DEVLET YÖNETİCİLERİNİN ÖĞRENCİLERİNE VERDİĞİ ÖNEM

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst şunları da kaydetti:

“Üniversiteler bizim için önemli. Sizin öğrencilerinizin bizim üniversitelerimizi tercih etmesi ayrıca önemli.

Bu ülkeye Pakistan’dan gelen öğrenciler özellikle bu günden sonra daha çok güven içinde olsunlar, onları ülkemize gönderen aileleri de bugünden sonra daha güven ve huzur içinde olsunlar.

Onların ilgili bakanı, KKTC devletine, buradaki çocukları için geldi ve en üst düzeyde yetkililerle görüştü. Bu son derece önemlidir.

Pakistanlı devlet yöneticilerinin öğrencilerine verdiği önem, bizim tarafımızdan da veriliyor, verilecek.”

“VİZE KONUSUNDA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

British University Of Nicosia yönetiminin daha önce öğrencilerin vizesiyle ilgili sorunu kendisiyle görüştüğünü de aktaran Bakan Dürüst, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Dürüst, Pakistan ve KKTC arasındaki bağın sadece yükseköğrenimle sınırlı kalmamasını dileyerek, “Bu ziyaretin daha derin bağlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.