Gönyeli’nin tanınmış yapıcı ustalarından, sevilen insan Ertuğrul Palaz, Gönyeli’de dün sabah saat 07.15 sıralarında bir apartman inşaatının üçüncü katından sert zemine düştü. Palaz, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Sosyal sigorta emeklisi olan Ertuğrul Palaz’ın söz konusu inşaatta bir inşaat malzemesi almak için gittiği belirtildi. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Erdal Palaz: Babam çalışmıyordu, inşaata malzeme almaya gitti

Ertuğrul Palaz’ın oğlu Erdal Palaz, babasının emekli olduğunu, söz konusu inşaata bir inşaat malzemesi almak için gittiğini kaydetti.

Erdal Palaz, “Olay sabah 07.15 sularında babamın ziyaret için gitti inşaatta meydana geldi. Babam müteahhit ve yapıcı ustasıydı uzun zaman önce de emekliye çıktı. Herhangi bir yerde çalışmıyordu. Evde bir tadilat yapıyordu, bir malzemeye gerek duydu, inşaatın müteahhidi de arkadaşı olduğundan ihtiyaç duyduğu malzemeyi ondan istemek için o inşaata gitti. Benim tahminlerime göre, inşaata gitti, birilerine seslendi ancak cevap alamayınca malzemeyi isteyebileceği bir kişi bulabilmek için yukarı katlara çıktı. Babam zaten araç gerece meraklı bir insandı, eğer bir malzeme gördü ve eğildiyse bakmak için o sırada başı döndü ve dengesini kaybedip aşağı düştü. Bilemiyorum, bu benim kafamda ürettiğim senaryo. Ama söylendiği gibi o inşaatta çalışmıyordu” diye konuştu.

Sosyal Sigorta emeklisiydi
Ertuğrul Palaz, zamanın en meşhur yapıcı ustalarındandı. İnşa ettiği şömineleri ile ün yapan Palaz, uzun yıllar hem müteahhitlik hem de yapıcı ustalığı yaptı.
Ailesinden alınan bilgiye göre Sosyal Sigorta emeklisi olan Ertuğrul Palaz, emekli olduktan sonra çalışmadı.

Haberi duyan koştu

Evli ve üç çocuk sahibi Ertuğrul Palaz’ın üç tane de torunu vardı. İşindeki ustalığı ile ün salan Palaz, güzel huyu ve insanlığı ile de bilinen, arkadaş çevresi tarafından oldukça sevilen bir kişiydi.
Ertuğrul Palaz’ın ölümü tüm sevenlerini derin üzüntüye boğdu.
Palaz’ın ölüm haberini alan sevenleri Gönyeli’deki evine koştu.

Ölüm nedeni açıklandı

Ertuğrul Palaz’a yapılan otopside, ölüm  nedeni “yüksekten düşmeye bağlı beyin kanaması, kaburga kırıkları, iç organ yaralanması, iç kanama” olarak belirlendi.

Cenazesi bugün

Ertuğrul Palaz’ın oğlu Erdal Palaz, babasının bugün Gönyeli Camisi’nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceğini söyledi.