Lefkoşa- Girne anayolu üzerinde bulunan yol kenarlarındaki reklam tabelaları sökülünce, yeni bir sorun baş gösterdi. Panoların asılı olduğu demir levhalar çevre kirliliği yaratırken, vatandaşlar bu levha ve direklerin kaldırılması talebinde bulundu.

Trafik kazalarına neden olduğu gerekçesiyle kaldırılan levhaların demir direkleri görsel kirlilik yarattı. Yol boyu sık aralıklarla dikilen demirlerin sökülmesi gerektiğini kaydeden vatandaşlar, neden bekletildiğine anlam verilmediğini kaydetti.

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran ise, belediyelerin Karayollarına ait araziler dahi çok yere reklam panosu konulması için izin verdiğini, kendilerinin yasal doğrultuda bunları kaldırdıklarını, direklerin kaldırılmasının da belediyelerin uhdesinde olduğunu söyledi. 

Fasıl 50 Reklamların Teşhiri Yasası’nda tamir ve tadile gidilmesi, Belediyeler Yasası’nın da ilgili maddesinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Erduran, “Yetki belediyelerde… Geçmiş İçişleri ile yasal düzenleme toplantısı yaptık, bunu devam ettireceğiz. Yasa Karayolları haklarını korumalıdır... Yasal çerçevede hukuk yolu ile gereken yapılacak” dedi.