PAPAZ EVİ HARABEYE DÖNMÜŞ

Mormenekşe’de park yanında Şehit Hüdaverdi sokakta ve hemen kilisenin yanında bulunan eski eser statüsündeki Papaz evi büyüklerin olduğu kadar çocuklar içinde tehlike arz ediyor.
Eski eser statüsündeki binanın durumu Yeniboğaziçi Belediyesi tarafından Eski Eserler Dairesine bildirilmesine karşın Eski Eserler Dairesinin binaya sahip çıkmadığı öne sürülüyor.

DUVARLAR YIKILMIŞ DAM ÇÖKMÜŞ DURUMDA
Eski eser statüsündeki binanın, tavanın çöktüğü görülürken bazı duvarlarının da çatladığı ve yıkılmak üzere olduğu gözlemlendi. Duvarları üzerinde bulunan kabartmaların delindiği ve döküldüğü görülen eski eser nitelikli Papaz Evi’nin tamir edilmesi için Eski Eserler Dairesini harekete geçmesi bekleniyor.

YAZIK HEMDE ÇOK YAZIK

Mormenekşe’de ikamet eden güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada evlerimizin hemen yanında, bulunan eski eser olarak sınıflandırılan Papaz Evi, çok kötü bir görüntü yansıtıyor. Her gün eski eseri bu halde görmek inanın içimizi sızlatıyor. Belediyemiz Eski Eserler Dairesine Papaz Evinin tamiri için yazı yazdı. Ama maalesef Daireden hiçbir yetkili bu eski eser ile ilgilenmedi. Biz tarihi eserlerimizi böylem mi koruyacağız. Yıkılan dökülen ve harabeye dönen eski eserlerin durumunu gören yabancılara karşı hangi savunmayı yapacağız. Yazık hem de çok yazık dedi.

11081688_10153184033827497_1359510347_n.jpg

eski-eser-2.jpg

eski-eser-5-001.jpg

 

Kıbrıs Sözcü