Suna ERDEN 

Akıncılar köyünde 31 Mart gecesi aldığı bir telefon üzerine evden ayrılan ve bir daha dönmeyerek sırra kadem basan 50 yaşındaki Mustafa Gazi, aradan 1 buçuk yıl geçmesine rağmen henüz bulunamadı. Kuzey ve Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen tüm aramalara rağmen izine rastlanılmayan Gazi’nin ailesi ise bir yılı aşkın süredir hayatın kendilerine zehir olduğunu ifade ederek, “İnşallah yaşıyordur ama eğer ölümmüşse bunu da bilelim. Bu bilinmezlik bizi kahrediyor ”dedi. Star Kıbrıs’a konuşan Mustafa Gazi’nin abisi Ahmet Gazi, bayramların gelip geçtiğini ancak kardeşinin bulunmadığını söyledi. 

GAZİ, “KAÇ BAYRAM GEÇTİ O GELMEDİ” 

Ahmet Gazi,kardeşi Mustafa Gazi’nin 31 Mart 2013 tarihinden beridir kayıp olduğunu belirterek, kayboluşunun üzerinden 1 buçuk yıl geçtiğini söyledi. “Kaç bayram geçti ama kardeşim yok”ifadesini kullanan Ahmet Gazi, polisin halen bu konuyu araştırdığını ancak bir sonuç çıkmadığını söyledi.Gazi, “Ailecek çok üzülüyoruz. Bir buçuk yıldır perişan olduk.Elimizden bir şey gelmiyor.Sorduk soruşturduk ama bir iz bulamadık”dedi. Gazi, umutlarını yitirmediklerini, bir gün kardeşinin sağ bulunacağını ya da çıkıp geleceğini beklediklerini ifade etti ancak muallakta kaldıklarını belirterek, “ Ne olduğunu bilsek biraz rahata kavuşacağız.İnşallah sağ salim bir gün çıkar gelir ama eğer başına bir şey gelmişse, Allah korusun ölmüşse onu da bilmek istiyoruz.Bu bilinmezlik bizim hayatımızı mahvetti” dedi. 

“MUSTAFA SAF BİRİYDİ” 

İnsanlara güvenlerini kalmadığını, Mustafa Gazi’nin birçok kişi ile iş yaptığını ancak kimsenin polise yardımcı olmadığını söyleyen Gazi sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimse bize yardım etmedi.Kardeşim hayvan alış verişi yapardı.Sürekli üzerinde para taşırdı.Ona defalarca çek kullanması gerektiğini söyledim. Beni dinlemedi.Belki üzerinde parası olduğunu bilen birileri ona bir şey yaptı.Mustafa çok saf biriydi.Herkesin işini yapardı. Bu yüzden ne olduysa oldu.” 

“BAYRAMLAR BİZE ZEHİR” 

Bu bayram ve tüm bayramların Gazi ailesi için zehir olduğunu ifade eden Ahmet Gazi, insanın en çok canını acıtan şeyin ne olduğunu bilememek olduğunu ifade ederek, polisin de şuana kadar bir sonuca varamadığını sözlerine ekledi. 

PARA BANKADA, ONDAN BİR İZ YOK 

Bekâr olan ve yalnız yaşayan Gazi, 31 Mart 2013 tarihinde saat 22.00 sıralarında aracına binip evden ayrılmıştı. Kendisinden uzun süre haber alamayan yakınları, polise başvurarak kayıp bildirimi yapmıştı. Akıncılar Karakolu tarafından yapılan aramalar sonucu Mustafa Gazi’nin GU 492 plakalı aracı 31 Mart tarihinde sınırda terk edilmiş bir halde bulundu. Öte yandan tüm aramalara rağmen izine rastlanılmayan Gazi’nin banka hesaplarını incelemeye alan polis, yaptığı araştırmalar sonucu Gazi’nin hem KKTC’de hem de Güney Kıbrıs’taki bankalarda hesabı olduğu bilgisine ulaşmıştı. KKTC’de iki ayrı bankada hesabı olan Gazi’nin hayvancılık ile uğraşan bir kişi olmasına rağmen, hesabı oldukça kabarık çıkmıştı. Gazi’nin Kuzey Kıbrıs’taki bankalarda 270 bin TL, Güney Kıbrıs’taki bankalar da ise 400 bin TL parası olduğu belirlenmişti.