Hüseyin Çiçek

Gazimağusa Baykal mahallesinde önceki akşam kap kaç dehşeti yaşandı. Salamis yolu üzerindeki  “Tat” isimli döviz bürosunu kapatan Mustafa Tat isimli 53 yaşındaki iş adamı Baykal mahallesinde bulunan ikametgahının önüne geldiğinde, elinde 210 bin TL nakit paranın bulunduğu çantasını, İran uyruklu olduğu belirtilen ve Polis Basın Subaylığı tarafından isimleri kapalı olarak açıklanan B.İ ve M.E isimli şahsa kaptırdı.

Takip ettiler

Polisin iş yeri güvenlik kamerası incelemesine göre, konu şahıslar Tat’ı iş yerinden çıkıştan evine kadar araçları ile takip etti. Evinin önüne gelmesinin ardından aracından inen Tat’ın yanına araçları ile yaklaşan İran uyruklu 2 şahıs  bir anda Tat’ın elinde bulunan dizüstü bilgisayar çantası ile içerisinde 9 bin Euro, 2 bin Sterlin, 2 bin ABD Doları ve 173 bin 500 TL nakit para bulunan çantayı alarak hızla olay yerinden uzaklaştı

Araç Ercan yakınlarında tespit edildi

Aranmakta olan İran uyruklu şahısların aracı Ercan Havaalanı yakınlarında bulunurken, önceki gece ve dün gün boyu arama yapan polis şahısların izini sürdü. KKTC genelinde geniş çaplı operasyonlar yürüten polis ekipleri aranan İran uyruklu şahısları bulmak için yoğun çaba sarf ediyor. Polis aranan şahısların ismini soruşturmanın zarara uğramaması için açıklamadı.

Mustafa Tat şokta

Ne olup bittiğini anlamadan elindeki para dolu çantayı kaptıran Mustafa Tat’ın ise halen daha olayın şokunu yaşadığı belirtildi. Yakın çevresinden elde edilen bilgilere göre yaşadığı olay sonrasında büyük üzüntü yaşayan Tat’ın, polisin soyguncuları en kısa zamanda yakalayacağına olan inancı tam. Mustafa Tat’ın yakınlarıda kendisine çok büyük destek verdi. “Alın terin ile kazandığın para mutlaka sana geri dönecek” şeklinde Tat’a destek veren yakınları da bir an önce soyuguncuların yakalanmasını bekliyor.