Taner Ulutaş

Geçtiğimiz günlerde İskele İlçesine bağlı Ardahan Köyünde sakin bir vatandaşın kesimi yasak olan canlı bir zeytin ağacını keserek, traktörün çektiği bir römork ile Ardahan Köyüne götürdüğü gözlemlendi.

ORMAN DAİRESİ SORUMLUSUNUN KÖYÜNDE AĞAÇ KATLİAMI

Orman Dairesi Bölge Sorumlusu Ardahan’da sakin Savaş Yurdakul’un köyünde yaşanan bu durumu görmesine rağmen tedbir almaması da eleştirilirken, Orman Dairesinin bu duruma hemen müdahale etmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

PARA UĞRUNA AĞAÇ BIRAKMIYORLAR

İskele – Ardahan Bölgesinde sakin bir vatandaş olay ile ilgili yaptığı açıklamada, biz ülkemiz ile yeşil ada diye övünürüz. Adamlar para uğruna ne ağaç bıraktılar ne da ovada yeşil. Ardahan Köyünde sakin biri geçtiğimiz günlerde saat 16.00 raddelerinde dağdan kestiği odunları traktöre bağlı romörk ile taşıyordu. Baktım bu odunlar zeytin ağacının odunu idi. Bu odunlar ve dallar yeşildi ve canlıydı. Kesilen ağacın kurumuş ve çürümüş bir ağaç olmamasına üzüldüm dedi.

KESİYORLAR TAŞIRKEN GÖRÜNMESİN DİYE BEZ İLE KAPATIYORLAR

Ayni vatandaş açıklamasına devamla,  Traktör ile dağdan kestiği zeytin ağaçlarının kütüklerini evine götüren Ardahan’lı biri odunları görmesin diye onları bez ile kapatmaya çalıştı. Odunlar görünmesin diye üstünü örttü. Ancak dağdan inerken bir odun düşürecek olsa arkadan gelen araçlarda birbirine girip kaza meydana gelecekti. Ama nerde bizde denetim. Atı alan Üsküdarcı geçti abi artık. Bu memleketin hiçbişeyine güvenim kalmadı artık ifadesinde bulundu

OVADA VE DAĞDA AĞAÇ BIRAKMADILAR

Ovalarda ağaç kalmadı. Harup, şinya, ballura ne bulurlarsa kesiyorlar. Satıyorlar. Ovadaki yaban nereye doğum yapacak. Yeşil Kıbrıs diyoruz ama yeşili bırakmıyoruz. Polis araştırma yapmalı. Orman Dairesi nerde? Savaş Yurdakul Ardahan Köyü sakinlerindendir diyen ayni vatandaş, Ardahan’da sakin bir Orman Dairesi sorumlusu bunları görmez mi? Ovanın ve dağın her tarafından ağaç kesme makinesi sesi geliyor ama Orman Dairesi görevlileri gidip bakmıyor. En azından bu durumu Polise haber verseler Polis gidip bu ağaç kesenleri yakalar dedi.