Suna ERDEN 

3 Milyon TL’lik soygun davası ile ilgili tutuklu bulunan son sanık Bilay Çetereisi hakkındaki dava karara bağlanırken, poliste emare olarak tutulan 769 bin 500 TL’nin ise geri iadesine karar verilmedi 

Lefkoşa-Gülzeyurt anayolunda 24 Temmuz 2014 tarihinde meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun olayı ile ilgili tutuklu bulunan son sanık Bilay Çetereisi soygun suçlamasından beraat etti.Silahlı soygun başlığı altında 13 davadan beraat eden sanık Güzelyurt-Kalkanlı bölgesinde soygun tarihinde meydana gelen orman yangını ile ilgili 4 davadan 18 ay hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın baktığı davada 9 aydır tutuklu yargılanmak üzere cezaevinde bulunan sanığın 24 Temmuz 2014 tarihinde Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda meydana gelen soyguna karıştığına dair bir bulguya rastlanmadığını belirtildi. Öte yandan zanlılar Mustafa Çetereisi ile Rıfat Fırat’ın yurt dışında olması nedeni ile dava dosyası tamamen kapanmadı. Dava dosyası açık kaldığı için ise mahkeme emare olarak bulunan 769 bin 500 TL ile ilgili bir karar ise verilmedi. 

SOYGUN OLDU AMA YAPAN O MU BELLİ DEĞİL 

Ağır Ceza Heyeti, Mevlevi çemberinde 24 Temmuz tarihinde bir silahlı soygun meydana geldiğine ve bu soygunda Kooperatif bankasına ait 3 Milyon TL’nin çalındığına dair mahkemeye yeterli kanıt sunulduğunu, soygunun işlendiğine ikna olduklarını belirtti. Ağır ceza heyeti, sanık Bilay Çetereisi’nin bu soyguna karıştığına veya soygunda suç ortaklığı yaptığına dair yeterli delilin mahkemeye sunulmadığını belirterek, sanığı aleyhine getirilen silahlı soygun suçlarından beraat ettirdiklerini ifade etti. 

ORMAN YANGININDAN MAHKÛM EDİLDİ 

Sanığı soygun suçundan beraat ettiren heyet, soygun tarihinde meydana gelen orman yangını ile ilgili ise mahkûmiyet kararı verdi. Heyet, sanığın gönüllü ifade verip orman yangınını itiraf ettiğini, bu ifadenin gönüllü olduğuna kanaat getirdiklerini belirterek, ayrıca yangınla ilgili buluna çakmağın, kıyafetlerin iddiaları destekler nitelikte olduğunu vurguladı. Heyet, sanığı orman yangını başlığı altında aleyhine getirilen dört davadan 18 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

PARALAR BEKLEYECEK 

Mahkeme dava ile ilgili poliste bulunan emareler ile 769 bin 500 TL’nin ise müsadere edilmesi yönünde bir karar üretmedi. Soygunla ilgili son sanık Bilay Çetereisi olsa da diğer zanlılar Mustafa Çetereisi ile Rıfat Fırat’ın yurt dışında olması nedeni ile dava dosyası tamamen kapanmadı. Dava dosyası açık kaldığı için ise mahkeme emare olarak bulunan paraların iadesi yönünde karar vermedi. 

TÜM SANIKLARIN AKIBETİ BELLİ OLDU 

Öte yandan soygun ile ilgili yargılanan ve 10 ay hapse mahkûm edilen Ramazan Alliş’in ise cezası tamamlandı. Alliş Nisan ayı içerisinde cezasını tamamladıktan sonra ülkeden ihraç edildi. Diğer sanık Mahmut Fırat ise hırsızlık mal kabul suçundan almış olduğu 18 ay hapis cezasını çekmeye devam ediyor