Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da 11 Eylül akşamı saat 19.00 sıralarında meydana gelen ve Mustafa Tat isimli döviz bürosu sahibinin 210 bin TL tutarındaki nakit parasının çalındığı kap kaç olayından aranan firari zanlıları dün Girne’de tespit edilip tutuklandı.

Olayın gerçekleştiği ilk akşam güvenlik kameralarından zanlıların kimliğini ve araçlarını tespit eden polis ekiplerinin 3 gün boyunca sürdürdüğü yoğun arama çalışmaları dün Girne’de başarı ile sonuçlandı. 

Paranın bir kısmı ceplerinden çıktı…

Girne’de devriye gezen bir polis ekibi öğle saatlerinde  zanlılar Behrouz Morgaje İremloo ile Moharram Esmaeilzade’yi tespit ederek tutukladı. Tutuklanan zanlılar önce Girne Polis Müdürlüğüne ardından da Gazimağusa Polis Müdürlüğüne getirilerek sorguya alındı. Zanlıların üzerlerinde çalındığı tahmin edilen paralardan bir miktarının bulunduğu ve bulunan miktarın tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi, ayrıca polisin mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan bir kişiyi daha aradığı öğrenildi.

İzleri çabuk bulundu…

Zanlıların Gazimağusa’da 11 Eylül akşamı başlayan kaçış macerası dün sonra erdi. Salamis yolu üzerinde bulunan iş yerini kapatıp Baykal bölgesindeki evinin önüne gelen ve aracından inen Mustafa Tat’ın elinde olan ve içerisinde 210 bin TL nakit para bulunan çanta ve dizüstü bilgisayarı çalan zanlılar, kullanımlarında olan kiralık araç ile önce Ercan Havalimanı’na  gittiler, zanlıların aracı Ercan Havaalanında tespit edildi. Araç etrafında pusu için harekete geçildiği esnada bir anda araca binen zanlılar Ercan Havalimanı’ndan  uzaklaştı, 

Arabayı Balıkesir’e bırakıp kaçtılar…

Ercan’da bulunan polis ekipleri de aracın peşinden takibe başladı ancak zanlıların aracı Havalimanı yakınlarında bulunan Balıkesir köyünde terkedilmiş vaziyette bulundu. Olay gününden itibaren tüm bölgelerde aramalarını yürüten polis ekipleri önceki akşam aramalarını daha da sıklaştırdı ve dün öğle satlerinde İranlı 2 zanlıyı Girne’de tespit etti. Zanlılardan birinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerindeki kıyafetinden farklı kıyafet giymesi dikkat çekti. Zanlılar bugün Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılacak.