Reis marketi iki kez soyup, toplamda 4 bin 975 TL çalmakla suçlanan biri kadın 4 kişi kısa sürede yakalandı

Çiğdem AYDIN

Başkent Lefkoşa’da faaliyet gösteren Reis Süpermarket isimli iş yerinin iki farkı şubesini 11 gün arayla soyan zanlılar İsmail Volkan (37), Aytaç Aslan (19), Mine Öksüz ( 37) ve Umutcan Gülmez (E-19) önceki akşam tespit edilerek gözaltına alınmalarının ardından dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan Gülmez ile Aslan’ın hırsızlık suçlarını işledikleri, diğer zanlılar Volkan ile Öksüz’ün ise yardım ettikleri, ayrıca zanlıların çaldıkları para ile uyuşturucu aldıkları açıklandı. 

Camı kırıp içeriye girdi…

Mahkemeye olayla ilgili bilgileri aktaran polis, zanlılar Umutcan Gülmez ile Aytaç Aslan’ın 8 Temmuz tarihinde saat 04.30 sıralarında Lefkoşa’da Şehit Mustafa Ruso Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Reis Süpermarket isimli iş yerinin camını kırarak içeri girdiklerini söyledi. Polis, zanlıların içeriye girdikten sonra 6 para kasası içerisinde muhafaza edilen toplam 2 bin 400 TL nakit parayı çaldıklarını ifade etti. 

Volkan ve Öksüz yardım etti…

Polis diğer zanlılar İsmail Volkan ve Mine Öksüz’ün ise olay yerinden paralarla kaçan zanlılar Gülmez ve Aslan’a yardım ettiklerini ve çalıntı olduğunu bildikleri paraları birlikte harcadıklarını söyledi. Zanlılar Umutcan Gülmez ile Aytaç Aslan’ın yeniden anlaşarak 18 Temmuz tarihinde Hamitköy de faaliyet gösteren Reis Market şubesine gittiklerini ve marketin camını kırarak içeri girdiklerini kaydeden polis, bu soygunda ise kasalarda bulunan toplam 2 bin 575 TL nakit parayı çaldıklarını belirtti. 

Çalıntı para ile uyuşturucu aldılar…

Polis, zanlı Mine Öksüz’ün ise zanlılarla birlikte çalıntı olduğunu bildiği paraları harcadığını, zanlıların çaldıkları paranın bir kısmı ile Lefkoşa’da bir şahıstan uyuşturucu madde aldıklarını ve kullandıklarını itiraf ettiklerini açıkladı. Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, alınacak ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu belirterek zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.