Lefkoşa Türk Belediyesinde 5 yıldır çalışan zanlı Hakan Yılmaz, LTB adına tahsil ettiği Pazar Yeri Kiralama harçlarını tahsil edip tasarrufuna geçirmesi üzerine yapılan şikayet doğrultusun da tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Mehmet Salih Yavuz olayla ilgili bulguları aktardı. Yavuz huzurda bulunan zanlı Yılmaz’ın 02-03 Ağustos 2015 tarihleri arasında, Lefkoşa Türk Belediyesinde Maliye Şubesi Gelirler Bölümünde görevli olduğu esnada topladığı yer işkâl ve kıymet tartı ücreti bedeli olan toplam 9.200 TL nakit paranın muhasebeye yatırılmaması üzerine polise gelen şikâyet doğrultusunda tutuklandığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak zanlıdan alınan ifadede suçunu kabul ettiğini ancak topladığı paranın 11 bin TL olduğunu beyan ettiğini söyledi.

Polis memuru Mehmet Salih Yavuz zanlının ayrıca tasarrufunda 3 bin TL nakit para bulunduğunu ve yapılan sorguda konu paranın defin işlemleri için tahsil ettiği para olduğunu, bilgisayara işlediğini ancak kasaya yatırma fırsatı bulmadığını beyan ettiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ve zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Evrim Kamalı