"Paralel Devlet Yapılanması"yla bazı kişilerin yasadışı dinlendiği iddialarına dayanan ve haklarında dava açılan 54 kişinin yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasında 5 tutuklu sanık için tahliye kararı çıktı.

"Paralel Devlet Yapılanması" ile siyasetçi, gazeteci ve rütbeli polislerinde aralarında bulunduğu birçok kişinin yasadışı dinlendiği iddialarına dayanarak 54 kişi hakkında açılan dava Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sabah 10.45 itibariyle görülmeye başlanan duruşma yaklaşık 10 saat sürerek 21.00'da bitti.

Duruşmada sadece tutuklu sanıklar Aydın Altunkaya, Fatih Doğan, Hakan Kirpi, Hami Güney, Muharrem Durmaz, Murat Akkul, Mustafa Çelik, Mutlu Çil, Özgür Öztürk ve Selat Öztürk'ün ifadeleri alındı.

Mahkeme heyeti, ifadelerini aldığı Aydın Altunkaya, Özgür Öztürk, Fatih Doğan, Mutlu Çil ve Murat Akkul'un tahliyesine karar verdi.

SANIK AVUKATLARI DURUŞMANIN KAPALI YAPILMASINI TALEP ETTİ

Duruşmada sanıkların ifadelerine geçilmeden önce sanık avukatlarından Mustafa Kocadağ, sanık avukatları adına müvekkillerinin istihbarat bilgilerini ve olayla ilgili bazı kişileri ifşa edeceklerini iddia ederek, duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti. Veyselgarani İsmailoğlu başkanlığındaki heyetin oy birliğiyle aldığı karar neticesinde duruşma, sanıklar ve müştekiler dışındaki herkese kapalı halde görüldü.