Adalet Bakanı Kenan İpek, "Türkiye hukuk devletidir. Hukuk devleti içerisinde ne gerekiyorsa şu ana kadar yapıldı, bundan sonra da yapılacak" dedi.

Bakan İpek, Ceza İnfaz Kurumlarında İnfaz Hizmetlerinin İyileştirilmesi Eşleştirme Projesi'nin kapanış törenine katıldı. İpek, törenden önce gazetecilerin sorularını cevapladı. İpek, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın PKK'nın silah bırakmasına yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Gündemimizde bu konu yok. Açıklama yapsın, ilgililer konuyu değerlendirir" ifadelerini kullandı.

Koalisyon seçeneklerinde paralel yapıyla mücadele sekteye uğratıp uğramayacağına ilişkin ise Bakan İpek, "Türkiye hukuk devletidir. Hukuk devleti içerisinde ne gerekiyorsa şu ana kadar yapıldı, bundan sonra da yapılacak. Hiç kimse bizden bir şey beklemesin. Her şey hukuk içerisinde olacak. Şu ana kadar yapılanlar hukuk içerisinde, yapılacak olanlar da hukuk içerisinde olacak. Herkesin gözü önünde olacak. Yapılan işlemlerden sonra kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Her işlem ve eylemle ilgili, HSYK'nın yaptığı işlem ve eylemle ilgili de hukuk yolları var. Bunlar sonuna kadar açık" değerlendirmesini yaptı.