Güngören'de solüsyonla parasını çoğaltacağını söyleyerek bir iş adamının 50 bin dolarını alan Kamerun uyruklu bir kişi polisin operasyonuyla yakalanırken, 40 bin 500 dolar para ve bir şişe solüsyon ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kamerun uyruklu şüpheli tarafından dolandırılan 45 yaşındaki işadamı Y.U. polise başvurdu. Y.U., polise Gençosman Mahallesi'nde bulunan çantacı dükkanına gelen Kamerun uyruklu Ahmet H. ile tercümanı kılığındaki kişinin çanta almak istediklerini söyledi.

İddiaya göre, alışveriş sırasında kendisinde çok özel bir solüsyon olduğunu anlatan Ahmet H., bu kimyasal maddeyle para çoğaltabildiğini söyleyerek, iş adamından 200 dolar istedi. Kamerunlu Ahmet H., işadamının verdiği parayı yanında getirdiği gerçek paralarla el çabukluğu ile değiştirerek, kendisine 400 dolar verdi. Paraların gerçek olduğunu gören iş adamı Y.U'ya, Kamerunlu Ahmet H. toptan alacağı çantaların parasını solüsyonla çoğaltarak ödeyeceğini söyledi. Kamerunlu dolandırıcı, Y.U.'dan bir günlüğüne 50 bin dolar istedi.

Parayı veren iş adamı, ertesi gün gelen Kamerunlu Ahmet H.'nin gelmemesi üzerine dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.

SAHTE 40 BİN 500 DOLAR VE BİR ŞİŞE SOLÜSYON

Soruşturma başlatan polis ekipleri, kısa sürede Kamerun uyruklu Ahmet H.'yi yakaladı. Yapılan aramada, Ahmet H.'nin çantasında sahte 40 bin 500 dolar ve bir şişe solüsyon bulundu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Kamerunlu, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

’Paranı çoğaltacağım’ diyerek dolandırdı