Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde önceki gün görülen bir davada Hüseyin Öksüz isimli zanlının ifadesinde ismi geçen ülkenin tanınmış sanatçılarından Ayhatun Ateşin açıklama yaptı. Ayhatun Ateşin, atölyesinin ahşap kapısının çalınması olayıyla ilgili haber hakkında, “Konunun benle hiçbir alakası yoktu. Ama haberde ismim ve fotoğrafım geçince yanlış bir algı oluşmasını istemedim” dedi. 

Ateşin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına olayın nasıl geliştiğini şöyle anlattı, “Atölyemin tadilatını yaptırıyorum. Eski ahşap kullanıyorum genelde, elektrik akımının geçtiği yeri kaplaması için bu işi yapabilecek bir dülger arıyordum. İşleri yürüten mühendisim Hüseyin Öksüz’ü buldu ve işi yaptırdı. İşin ücreti 50 TL idi.

Ben 100 TL verdim. Daha sonra yapılacak başka ahşap işleri de vardı. Mühendisim geride kalan işler için söz konusu dülgeri tercih etti. Hatta mühendisim toplamda 700 TL ödeme de yaptı bu şahsa. Ama iş bir türlü tamamlanmadı. İş tamamlanmayınca ben de başka bir dülgerle anlaştım ve işlerimi yaptı. Ona da 400 TL ödeme yaptık.”

“Kapı açık sandım, oysa çalınmış”

Bu bilgileri aynen polise de anlattığını ifade eden Ayhatun Ateşin, “Pazar günü atölyeye gittim, bir baktım kapı açık. İçeri girdim, hatta çocuklarıma kapıyı neden açık bıraktıklarını sordum. Kapının orada olmadığının farkına bile varmadım. Sonra çıkarken kapıyı kapatayım dedim bir baktım kapı yerinde yok. Sonra polis çağırdım ve olay ortaya çıktı” dedi. 

Polisin kapının  kendisine bugün (dün) verileceği sözü verdiğini ancak henüz (saat 16.10 itibarıyla) kapının geri gelmediği bilgisini de paylaşan Ateşin, olayla hiçbir ilgisinin olmadığını kaydetti. 

Çalınan kapının üzerine koyduğu ellerin çok daha kıymetli olduğunu da belirten Ateşin, “Olay tamamen anlattığım gibi oldu. Burada sanki ben adama parasını ödememişim gibi bir algı oluştu oysa alakası yok” ifadelerini kullandı.

Ateşin, haberin yayınlanması öncesinde şikayetini geri çekmeyi düşündüğünü ancak şimdi bu düşüncesinden de vazgeçtiğini de sözlerine ekledi. 

Ayhatun Ateşin ayrıca haberde kendisiyle konuşulmuş iması yaratıldığından şikayetçi olarak “Ben herhangi bir demeç vermedim. Haberin bu şekilde yazılması yanlıştı” dedi. 

Hüseyin Öksüz olayı basına nasıl yansımıştı?

Tanınmış sanatçı ve eğitmen Ayhatun Ateşin’in Lefkoşa’daki evinde tamirat yaptığı ve 600 liralık bakiye alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle, evin kapısını sökerek atölyesine götüren Hüseyin Öksüz gözaltına alınmıştı. Tutuklama talebi ile önceki gün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılan zanlı söz hakkı alarak, “Emeğimin

hakkını alamadığım için yaptım” demişti. Mahkeme tarafından başlatılan soruşturmanın tamamlanması için hakkında 2 gün tutukluluk emri verilen Hüseyin Öksüz bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak.